Voetbalster Alberth Elis ligt in coma na een angstaanjagende botsing met een tegenstander in de Franse profcompetitie

Voormalig MLS-buitenspeler Alberth Elis liep afgelopen weekend tijdens een wedstrijd in Frankrijk een angstaanjagende hoofdblessure op en is na een operatie in een kunstmatig coma gebracht.

Elis, die voor Bordeaux speelt in de Ligue 2, raakte ongeveer 40 seconden geblesseerd tijdens de wedstrijd van zaterdagavond in het Nouveau Stade de Bordeaux.

De 28-jarige werd onmiddellijk verzorgd voordat hij op een brancard van het veld werd gehaald en met spoed naar het CHU Pellegrin-ziekenhuis werd gebracht, waar hij een operatie onderging en in een ‘beschermende kunstmatige coma’ werd geplaatst.

De verklaring gaf ook aan dat de gezondheid van Elis de komende dagen in de gaten zou worden gehouden en dat er geen sluitende updates over zijn gezondheidstoestand zouden kunnen worden gegeven.

“We danken iedereen hartelijk die hun steun heeft betuigd aan Alberth en zijn naasten, in het bijzonder de clubs in heel Frankrijk. Jouw woorden verwarmen ons hart en zijn een grote kracht in de strijd die Alberth voert”, aldus teamvoorzitter Gérard Lopez, volgens een vertaald exemplaar van zijn verklaring.

Bordeaux won de wedstrijd wel met 1-0 na de blessurevertraging van acht minuten en in een post op X droeg manager Albert Riera de overwinning op ter ere van Elis.

Middenvelder Gaetan Weissbeck bracht in een post op Instagram een ​​eerbetoon aan Elis en zei na de wedstrijd dat de spelers de overwinning ook aan hun geblesseerde teamgenoot hadden opgedragen.

“Hier beseffen we dat dingen heel snel kunnen gaan in het leven”, zei Weissbeck. “We zullen hem zeer, zeer grote steun geven. We zullen echt met heel ons hart bij hem zijn en bij hem inchecken. We hebben al van hem gehoord en nu hopen we dat hij beter wordt en dat hij zo snel mogelijk herstelt.”

Elis komt oorspronkelijk uit Honduras en begon zijn voetbalcarrière in zijn thuisland voordat hij aan de slag ging bij het Mexicaanse Monterrey, de Houston Dynamo van de MLS, Boavista in Portugal en uiteindelijk landde bij Bordeaux in 2021.

Hij is een vaste waarde bij het Hondurese nationale team, waar hij zestig keer speelde en dertien doelpunten maakte.

Elis speelde in 88 wedstrijden en scoorde 34 doelpunten tijdens zijn tijd bij de Dynamo en speelde in 60 wedstrijden met zijn huidige club in Frankrijk.

admin/ author of the article
Loading...
Feyenoordleven Sport-news