Rooney geeft toe dat hij naar Man City zou ‘lopen als er een aanbod van Guardiola komt; maakt ‘frustrerende’ bewering van Man Utd

Manchester United-legende Wayne Rooney heeft toegegeven dat hij “naar Manchester City zou lopen als hij een aanbod zou krijgen van Pep Guardiola.

Rooney werd recordscorer tijdens zijn 13-jarige periode op Old Trafford, die begon in 2004. Hij scoorde 253 doelpunten in 559 wedstrijden voor de Rode Duivels.

De voormalige aanvoerder van Engeland werd eerder in verband gebracht met een schokkende overstap naar City nadat hij in 2010 een transferverzoek had ingediend bij United.

loste uiteindelijk zijn meningsverschillen met manager Sir Alex Ferguson op en bleef nog zeven jaar op Old Trafford.

Maar minder dan twee maanden nadat zijn periode van vijftien wedstrijden als manager van Birmingham ten einde kwam, geeft de 38-jarige toe dat hij open zou staan ​​voor het idee om aan de blauwe kant van Manchester te gaan werken.

“Het hangt ervan af (of ik ooit assistent zou worden) – als Pep Guardiola binnenkomt en mij vraagt ​​om zijn assistent te worden, zou je daarheen lopen”, vertelde Rooney aan de Stick to Football-podcast.

“Je ziet wat (Mikel) Arteta nu doet (bij Arsenal) en ik ben er sterk van overtuigd dat veel daarvan komt door te leren wat Guardiola deed, en dus hangt het af van wat de situatie is.

“Voor mij is Pep de beste manager en je kijkt hoe hij zich aanpast. Hoe zij (City) nu spelen is niet hetzelfde als hoe zij vier jaar geleden speelden.

“Hij blijft deze subtiele veranderingen aanbrengen en dan zie je dat alle anderen hetzelfde proberen te doen. Ze werken ook harder dan wie dan ook.”

LEES VERDER:

City, de Engelse, Europese en FIFA World Club Cup-kampioen, is twaalf punten beter af in de Premier League dan het zesde United, en Rooney zegt dat het “frustrerend” is om zijn voormalige team onder Erik ten Hag te zien.

Hij zei: “Er zit talent in. Maar ik denk gewoon dat er een mentaliteit is die moet veranderen.

“Je kijkt naar een paar wedstrijden en ik denk: ‘Echt goed’. Maar dan ineens is het alsof er een schakelaar is omgezet.

“Ze kunnen van heel goed naar heel slecht gaan. Er is een gebrek aan consistentie.”

Rooney wordt in verband gebracht met een mogelijke overstap naar het boksen, waarbij de zelfverklaarde vechtfan bevestigt dat er gesprekken zijn geweest om hem in de ring te krijgen.

Tijdens een recent media-interview toonde hij ook interesse om advocaat te worden, waarbij hij zei dat hij zich bij Nottingham University had aangemeld om strafrecht te studeren toen hij in Derby was.

Rooney lachte op de podcast toen hij zich herinnerde dat hij advocaten vertelde wat ze moesten vragen tijdens het smaadproces tegen ‘Wagatha Christie’ van zijn vrouw Coleen met Rebekah Vardy in 2022.

LEES VERDER:

Maar Rooney houdt vol dat zijn focus stevig ligt op een terugkeer naar het management na periodes bij Derby, Major League Soccer-kant DC United en Birmingham.

“Het is allemaal ervaring – ik ben pas 38, ik heb drie managementbanen gehad, maar ik heb behoorlijk wat ervaring waar ik op kan leunen”, aldus Rooney.

“Als je kijkt naar de drie clubs waar ik leiding aan heb gegeven, die naar Derby gingen onder hun bestuursomstandigheden, DC United die onderaan de competitie stonden toen ik daarheen ging, en nu Birmingham, die de afgelopen tien jaar een grote speler is geweest.” troep.

“Ik wil me concentreren op mijn terugkeer naar het management. Het belangrijkste voor mij is om volledig te stoppen met wat ik als speler heb gedaan en bijna opnieuw te beginnen als manager.

“Natuurlijk zal mijn speelervaring mij helpen, maar vanuit managementperspectief zit ik helemaal onderaan en ik wil me omhoog werken.

“Ik vertrouw niet op wat ik als speler heb gedaan om mij op plaatsen te brengen waar ik niet zou moeten zijn.

“Ik wil weer aan de slag als manager en ik wil mezelf bewijzen, of dat nu League Two, League One of Championship is.”

admin/ author of the article
Loading...
Feyenoordleven Sport-news