Pep Lijnders zegt dat Liverpool een ‘uitstekende’ academie-afgestudeerde in hun gelederen heeft

Liverpool-assistent-manager Pep Lijnders heeft lovend gesproken over Reds-doelman Caoimhin Kelleher voorafgaand aan de Carabao Cup-finale tegen Chelsea.

De coach zegt in gesprek met de Reds dat de 25-jarige “de meest opvallende” en “meest complete” keeper uit de jeugdopleiding is.

is al een aantal jaren de tweede keus doelman van Liverpool en schittert momenteel bij afwezigheid van Alisson Becker.

De 25-jarige speelde in de laatste drie Premier League-wedstrijden van The Reds en hielp zijn team elk daarvan te winnen. Hij speelde ook een grote rol in de Europa League en de Carabao Cup.

Foto door James Gill – Danehouse/Getty Images

Deze laatste wordt immers gezien als ‘zijn’ concurrentie. Hij heeft dit seizoen en vorig seizoen in alle wedstrijden van Liverpool in het toernooi gespeeld.

In 2021/22 miste hij twee wedstrijden in de Carabao Cup, maar speelde in de finale en scoorde de beslissende penalty om Liverpool te helpen zegevieren tegen Chelsea. Nu zijn de Reds en de Blues klaar voor een rematch.

Hoewel Kelleher waarschijnlijk ook zou hebben gespeeld als Alisson fit was, zal laatstgenoemde naast Trent Alexander-Arnold, Curtis Jones en Diogo Jota spelen.

MEER LIVERPOOL-VERHALEN

Caoimhin Kelleher ‘kan wedstrijdwinnende reddingen maken’ voor Liverpool

in gesprek met het mediateam van Liverpool, kon de lof van de Ier niet hoog genoeg zingen.

“Voor een club als Liverpool hebben we twee goede keepers nodig”, begon hij. “Ik ben echt blij dat we dat hebben gedaan.

“Het is heel bijzonder en een compliment voor John [Achterberg]voor Jac [Robinson] en voor Taffa [Claudio Taffarel] en voor de jongens van de Academie, omdat we al een aantal goede keepers voortbrengen, maar Caoimhin is waarschijnlijk de meest opvallende en meest complete.

“Hij kan wedstrijdwinnende reddingen maken, hij heeft dit en hij ziet het spel, hij weet hoe hij als vrije speler moet optreden, hij weet wanneer hij met richting moet spelen en zijn kalmte en zijn sereniteit creëren rust voor de anderen.

“Vooral hoe we willen spelen, als je de bal vanaf de achterkant wilt beheren, één-tegen-één-situaties wilt vinden, betere één-tegen-één-situaties wilt creëren… het is heel belangrijk om zo’n doelman te hebben.”

Kelleher was een uitstekend teamlid voor Liverpool en hij zal opnieuw een belangrijke rol spelen in de Carabao Cup-finale. Het is geweldig om hem weer eens in de spotlight te zien.

Gerelateerde onderwerpen

admin/ author of the article
Loading...
Feyenoordleven Sport-news