Man City-baas Guardiola mikt op schokwissel naar internationaal management: ‘Dat zou ik wel leuk vinden’

Man City-baas Pep Guardiola wil overstappen naar het internationale management zodra zijn tijd in de Premier League ten einde komt.

De Spanjaard heeft de Citizens in zijn tijd in het Etihad Stadium naar vijf Premier League-titels, twee FA Cups, vier League Cups, één Champions League, één UEFA Super Cup en één FIFA Club World Cup geleid.

maar liet onlangs doorschemeren dat hij zijn verblijf bij Man City kon verlengen nadat hij had toegegeven dat hij de “energie” had om het op zich te nemen.

Hij zei in november tegen verslaggevers: “Ik heb energie. Ik ga niet antwoorden. Anderhalf jaar is veel tijd in het voetbal. Ik kwam hier aan met lang haar en kijk wat er is gebeurd.”

Over de vraag of het een optie was om na zijn huidige contract bij Man City te blijven, voegde Guardiola toe: “Ja natuurlijk – ik kan morgen vertrekken [too]. Ik zou dol zijn geweest op het team dat 100 punten had gewonnen [in the 2017-18 season] eeuwig te blijven. Bij alle clubs gebeurt dit.”

En Guardiola heeft nu zijn ambitie uitgesproken om in de toekomst een nationaal team te leiden met de 53-jarige verbonden aan Spanje.

LEES VERDER:

Dat vertelde de baas van Man City ESPN Brazilië: “Een nationale ploeg. Ik wil graag een nationale ploeg opleiden voor een WK of een EK. Dat zou ik graag willen.”

Guardiola vervolgde: “Ik weet niet wie mij zou willen! Om voor een nationale ploeg te kunnen werken, moeten ze jou willen, net als een club.

“Toen ik hieraan begon, dacht ik er nooit aan om een ​​landstitel te winnen of de Champions League te winnen. Nee. Ik dacht: heb ik een baan? OK.

“Ik zou graag de ervaring willen hebben van het meemaken van een WK, of een EK, of een Copa América, of wat het ook is. Dat zou ik graag willen.

“Ik weet niet wanneer dat zal zijn, als dat over vijf, tien, vijftien jaar is, maar ik zou graag de ervaring willen hebben van een manager op een WK.”

Guardiola zal de boeken ingaan als een van de beste coaches aller tijden als hij er uiteindelijk mee ophoudt en Man Utd-legende Wayne Rooney zei eerder deze week dat hij naar Manchester zou ‘lopen’ als de Spanjaard hem vroeg om zijn assistent te worden bij Man City .

“Het hangt ervan af (of ik ooit assistent zou worden) – als Pep Guardiola binnenkomt en mij vraagt ​​om zijn assistent te worden, zou je daar naartoe lopen”, vertelde Rooney.

“Je ziet wat (Mikel) Arteta nu doet (bij Arsenal) en ik ben er sterk van overtuigd dat veel daarvan komt door te leren wat Guardiola deed, en dus hangt het af van wat de situatie is.

“Voor mij is Pep de beste manager en je kijkt hoe hij zich aanpast. Hoe zij (City) nu spelen is niet hetzelfde als hoe zij vier jaar geleden speelden.

“Hij blijft deze subtiele veranderingen aanbrengen en dan zie je dat alle anderen hetzelfde proberen te doen. Ze werken ook harder dan wie dan ook.”

admin/ author of the article
Loading...
Feyenoordleven Sport-news