‘Ik vind het briljant’… Chris Sutton is serieus onder de indruk van wat hij hoort over de jongeren van Liverpool

Chris Sutton heeft toegegeven dat hij erg onder de indruk is van de ouderwetse tactieken die momenteel op de Liverpool-academie te zien zijn.

The Reds wonnen dit weekend de League Cup, maar een artikel met Jamie Carragher trok vooraf de aandacht.

Dat artikel bleek ook op het juiste moment te komen, aangezien een aantal jongeren uit Liverpool ervoor zorgden dat de Reds over de streep kwamen om de trofee te winnen. Die jongeren worden op de academie op de proef gesteld, waarbij ouderwetse methoden zoals geen telefoons of flitsende auto’s deel uitmaken van de dagelijkse routine.

En sprekend over de normen die door het academiepersoneel en Alex Inglethorpe zijn gesteld, gaf Chris Sutton toe dat hij blij was dit te zien.

Foto door Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images

Chris Sutton onder de indruk van verhalen over de academie van Liverpool

Sprekend over vandaag gaf Sutton toe dat hij verheugd was om een ​​terugkeer te zien van een aantal van de methoden die hij als jonge speler moest ondergaan.

“Ik vind het leuk. Ik vertel je wat ik vroeger leuk vond aan stagedagen. Het was in en rond het eerste elftal. Dus we moesten allemaal om 8 uur ’s ochtends binnenkomen. Ik had drie spelers om voor te zorgen, die het tenue klaarmaakten. Vroeger moesten we de vloeren schrobben, de vuile spullen opruimen, de kleedkamers vegen. Maar ik ging graag naar de kleedkamer en de spelers van het eerste elftal maakten een praatje en pakten de Mickey. Maar dat is waar ik heen wilde en waar ik wilde worden. Het ging allemaal om het verdienen van het recht. We trainden met ze, deden samen het voorseizoen, jeugdteam, reserven en eerste elftal en de coach zei altijd dat je ervoor moest zorgen dat je voor het eerste elftal eindigde in de running, dat is zo belangrijk , dus je hebt gelijk verdiend. Dus omdat ik in en rond de plek was waar ik heen wilde en naar spelers van het eerste elftal luisterde, was het goud waard, ‘Sutton.

“Wat er nu bij Premier League-clubs is gebeurd, is dat ze allemaal nogal gescheiden zijn, nietwaar: het jeugdteam en de oefenterreinen van het eerste elftal. Ik denk niet dat dat noodzakelijk een goede zaak is. De dingen over de auto’s zijn fascinerend en de beperking van het geld vind ik heel belangrijk. Voetbal is in wezen een spel voor de arbeidersklasse. Je kunt te snel te veel hebben, dat soort wortel en drive heb je altijd nodig om verder te komen. Het gedoe met telefoons, telefoons is een nachtmerrie in de hele samenleving. Ik denk dat het een goede zaak is. Concentreer u op wat belangrijk is, focus op training, 100%. Ik denk dat het briljant is als Liverpool dat doet en andere clubs er nota van nemen en kopiëren.”

MEER LIVERPOOL-VERHALEN

Liverpool zet de standaard

Er is absoluut niets mis met wat Liverpool als club doet met hun spelers uit de jeugdopleiding en de resultaten zijn glashelder.

Spelers als Conor Bradley en James McConnell worden ontwikkeld in een omgeving die hen klaarstoomt voor de echte voetbalwereld, zonder de grenzen te overschrijden.

Dit is duidelijk iets waar Jurgen Klopp overal zijn vingerafdrukken op heeft en het doorsijpeleffect naar het academiepersoneel is duidelijk.

Liverpool plukt nu de vruchten van deze opzet, zo lijkt het, en voor de komende jaren zien ze er goed uit als het gaat om de spelers die naar het eerste elftal komen.

Zoals Sutton zegt: andere clubs kijken nu misschien wel toe en nemen er nota van.

Gerelateerde onderwerpen

admin/ author of the article
Loading...
Feyenoordleven Sport-news