Gary Neville heeft gelijk: Chelsea was ‘zielloos’ en ‘lef’ in de nederlaag tegen Liverpool

Chris Sutton is het eens met Gary Neville’s ‘bottlejob’-beoordeling van Chelsea in hun Carabao Cup-finale nederlaag tegen Liverpool op zondag, waarbij hij de ploeg van Mauricio Pochettino omschrijft als ‘zielloos’ en ‘laf’ op Wembley.

The Blues hadden in de reguliere speeltijd aantoonbaar het beste van het spel, maar werden verbijsterd door een late kopbal van Virgil van Dijk in de laatste momenten van de verlenging, nadat ze een groot deel van de toegevoegde periode van Liverpool hadden moeten afblijven.

Pochettino gaf na de wedstrijd toe dat zijn spelers “vonden dat strafschoppen goed voor ons zouden zijn”. .

Spreken op Mail Sport Het begint allemaal podcast zei Sutton: “Chelsea lijkt op dit moment een zielloze club te zijn.

“Liverpool had gisteren een half team en Liverpool maakte geen gebruik van hun kansen en toen alle kinderen doorgingen, als je op dat moment een Chelsea-speler bent, had dat het moment moeten zijn waarop je dacht: ‘Wat een kans hebben we.’ ‘, en toch trokken ze zich terug en wilden straffen. Dat is behoorlijk laf, dat is onvergeeflijk.

“Chelsea sloot de tweede helft af met het momentum, met de kansen.

“Op dat specifieke moment, toen Liverpool kind na kind opzette, had het Chelsea-team veel meer ervaring. Dit was een kans voor hen om te denken: ‘laten we de halsader pakken, laten we bloed ruiken.’ Wat een geweldige kans om ons seizoen te transformeren en mensen weer over Chelsea te laten praten’.

‘Gary Neville gebruikte het woord ‘ze hebben het in een fles gedaan’. Het is moeilijk om het daar niet mee eens te zijn. Ze hadden de wedstrijd naar Liverpool moeten brengen en op dat moment moediger moeten zijn, maar dat deden ze niet. Ze waren passief, ze gingen weg, ze wilden straffen! Dat zou je niet kunnen verzinnen.

“Pochettino die naar buiten komt en zegt dat ze strafschoppen willen, vertelt je alles wat je moet weten [about] het verschil in mentaliteit bij beide clubs, en ze staan ​​mijlenver uit elkaar. Het draait allemaal om de actie op dat moment.

“Toen ze de verlenging ingingen, had Chelsea zich gesterkt moeten voelen omdat Liverpool al deze jonge spelers aantrok en dacht: ‘we zullen nooit een betere kans krijgen’.”

Sutton’s co-presentator Ian Ladyman verdedigde de tactiek van Chelsea en benadrukte dat geen enkel team ‘gung-ho’ is in de verlenging, maar Sutton had daar geen zin in.

“Ze hebben hun kansen in de verlenging niet gemist. Ze trokken zich terug, dat is wat ze deden”, zei Sutton.

“Ze grepen het moment niet aan en dat was hun ondergang. En dat is waar Pochettino het probleem heeft, want wie krijgt de schuld?

‘Je zet je leider op dat moment niet af. Wilde Gallagher weggaan? Misschien is hij gewond, maar je kunt er zeker doorheen kijken. Ik geloof er niet in, dat ‘knackered’ ding.”

LEES VERDER:

admin/ author of the article
Loading...
Feyenoordleven Sport-news