‘Er is iets veranderd’… Expert zegt dat hij niet had verwacht wat er de afgelopen wedstrijden met de Arsenal-speler is gebeurd

Robbie Mustoe heeft gesuggereerd dat er de afgelopen weken iets lijkt te zijn veranderd bij een Arsenal-speler, en dat was enigszins onverwacht.

De Gunners lijken op dit moment absoluut een ander dier te zijn. Na de transferperiode van januari zouden velen zich hebben afgevraagd of Arsenal een trucje had gemist door vorige maand geen spits te contracteren.

In de Premier League wonnen ’s mannen echter vier van de vier, scoorden achttien en kregen slechts twee tegen. Het is een vorm die ervoor heeft gezorgd dat de Gunners een echt statement hebben gemaakt in de titelrace.

Er is iets gebeurd voor Kai Havertz bij Arsenal

heeft nu gescoord in zijn beide laatste twee competitieduels. De 24-jarige heeft de leiding genomen. En het lijkt erop dat hij zijn twijfelaars enigszins het zwijgen op zal leggen.

Foto door Justin Setterfield/Getty Images

Alleen Bukayo Saka en Leandro Trossard scoorden dit seizoen meer doelpunten dan Havertz in de topklasse. En het lijkt er zeker op dat Havertz zijn beste rol heeft gevonden als een soort nummer negen voor Arsenal.

Voor velen staat dat al op de planning sinds Havertz in augustus schitterde in de eerste helft van het Community Shield. Maar terwijl hij verder sprak, suggereerde Robbie Mustoe dat er in deze recente run echt iets lijkt te hebben geklikt voor de Duitse international.

‘Er is de afgelopen twee, drie weken iets veranderd in Havertz. En ik vertel je wat er is veranderd: hij is nu een agressieve, fysieke, hardwerkende nummer negen geworden. Of het nu hij is of de manager, de nummer acht of de nummer 10, de mooie voetballer die in het strafschopgebied komt en doelpunten maakt, heeft niet helemaal gewerkt. Het gaat niet zozeer om het opnieuw uitvinden van zichzelf, maar ik denk dat hij heeft gedacht: hoe kan ik echt effectief zijn? En hij is weg met werk en met lichamelijkheid en afsluiting. Fans zijn dol op dat soort dingen”, zei hij.

MEER ARSENAALVERHALEN

“Hij heeft zijn doel bereikt en het is verbazingwekkend hoe goede dingen gebeuren als je de mentaliteit hebt om rond te rennen, om af te sluiten. Ligt het aan mij? Het is niet alleen zo dat Kai Havertz goed is geworden, hij is ook op een onverwachte manier goed geworden door de manier waarop hij effectief is geweest voor het team. En dat mag nog lang zo blijven.”

Mikel Arteta wordt geconfronteerd met een potentieel selectiedilemma

Het wordt interessant om te zien wat Mikel Arteta doet als hij weer volledig fit is. Jezus brengt zoveel bij Arsenal. Maar hij is niet productief voor het doel.

Havertz vond in de Premier League vaker de achterkant van het net. En in de huidige vorm zou het een grote oproep zijn om de zomeraanwinst te laten vallen om de Braziliaan weer in de ploeg te krijgen.

Zeker, veel Arsenal-fans zouden heel blij zijn als Havertz zijn plaats in de komende wedstrijden zou behouden.

Gerelateerde onderwerpen

admin/ author of the article
Loading...
Feyenoordleven Sport-news