Enorme klap voor Liverpool toen Bayern München ’troefkaart’ onthulde in de Xabi Alonso-race

Volgens betrouwbare journalist Christian Falk heeft Bayern München een ’troef’ in de onderhandelingen om Liverpool deze zomer te verslaan tegen Xabi Alonso.

Het Bundesliga-team maakte eerder deze week bekend dat Thomas Tuchel de club aan het einde van het seizoen zal verlaten na een slechte vorm.

Tuchel is de afgelopen maand steeds meer onder druk komen te staan, waarbij Bayern München op de tweede plaats acht punten achter Alonso’s Bayer Leverkusen is gezakt na twee nederlagen op rij tegen de Bundesliga-leiders en Bochum.

Ze verloren vorige week ook met 1-0 van Lazio in de heenwedstrijd van hun Champions League-duel van de laatste zestien, en de hiërarchie bij de Beierse club wil nu Alonso voor Liverpool binnenhalen.

na de aankondiging van Jurgen Klopp vorige maand dat hij aan het einde van het huidige seizoen zal vertrekken om een ​​pauze te nemen in het voetbal.

Maar neem het stokje over van Tuchel als hij aan het einde van het seizoen vertrekt.

LEES VERDER:

En Sport Bild-journalist Falk beweert dat Alonso’s relatie met Karl-Heinz Rummenigge, CEO van Bayern München, ertoe zou kunnen leiden dat de Duitsers Liverpool op zijn handtekening zouden verslaan.

Falk schreef in zijn Buitenspel gevangen column: “Het is geen geheim meer dat Xabi Alonso de topkandidaat is om Jürgen Klopp op te volgen. Maar FC Bayern heeft inmiddels ook Alonso als nummer één op hun verlanglijstje staan. Dat Tuchel nog tot de zomer coach mag zijn, heeft ook te maken met het feit dat Bayern wacht op Alonso.

“De bazen van Bayern hebben zelfvertrouwen omdat ze tot nu toe elke coach hebben gekregen die ze wilden. Zelfs Pep Guardiola. Ze hebben een troefkaart in voormalig CEO Karl-Heinz Rummenigge. Omdat Rummenigge altijd contact hield met Alonso en wordt beschouwd als een vertrouweling van de Spanjaard. Liverpool heeft dus een serieuze concurrent.

“In Leverkusen hebben de bazen nog steeds goede hoop dat Alonso blijft. Want: De coach heeft zijn wensen voor nieuwe spelers voor het nieuwe seizoen al kenbaar gemaakt. Echter: een afscheid van Alonso kan ook een ernstig verlies betekenen voor de selectie van Leverkusen. Florian Wirtz (20) is de sleutelspeler van Alonso.

“Onder zijn coach heeft hij volledige vrijheid. Voor Wirtz is het duidelijk: als Alonso blijft, blijft hij ook na 2024. Maar als Alonso in de zomer naar Liverpool gaat, dan is het duidelijk dat hij ook na 2024 blijft. Liverpool heeft al scouts op de tribunes in Leverkusen om Wirtz te analyseren.

‘De Reds hebben Wirtz op hun boodschappenlijstje staan. Met een transfersom van 130 miljoen euro zou de speler echter erg duur zijn. Geïnteresseerden zijn er genoeg met Manchester City, Real Madrid, FC Barcelona en Paris Saint-Germain.

“De speler is momenteel te duur voor FC Bayern. Maar daar zou verandering in kunnen komen als Jamal Musiala (20) zijn contract in München (momenteel tot 2026) niet verlengt. Als Musiala verkocht moet worden, kan Bayern zich opeens Wirtz als vervanger veroorloven.

“Liverpool heeft nog steeds één Leverkusen-speler op hun lijst: Jonathan Tah (28) kwam in 2015 over van Hamburger SV voor een bedrag van € 7,5 miljoen. De defensiechef is naast Jeremy Frimpong (23) de tweede Bayer-speler met een exitclausule in zijn contract, dat loopt tot 2025: 18 miljoen euro.

“Tah lijkt geïnteresseerd te zijn in een overstap naar de Engelse Premier League. Naast Liverpool is ook Tottenham zeer geïnteresseerd. Basisvereiste: Als Tah niet verlengt en gaat, dan alleen naar een Champions League-club.

“Er is goed nieuws voor Leverkusen, in ieder geval in de functie van sportdirecteur. Simon Rolfes wil niet de opvolger van Jörg Schmadtke zijn. Rolfes zei over de geruchten over interesse vanuit Liverpool: ‘Ons werk wordt ook buiten Leverkusen opgemerkt, dus er wordt zo nu en dan gespeculeerd. Maar dat verandert niets aan mijn houding tegenover Bayer 04. Ik heb mijn verblijf hier bewust verlengd en ben blij met de huidige constellatie bij de club. We zijn op alle niveaus erg ambitieus.’”

admin/ author of the article
Loading...
Feyenoordleven Sport-news