De VS vallen voor de tweede keer ooit tegen Mexico en verliezen met 2-0 in de Women’s Gold Cup

Mexico versloeg de Verenigde Staten voor de tweede keer ooit en kreeg doelpunten van Lizbeth Ovalle en Mayra Pelayo voor een 2-0 overwinning maandagavond in de CONCACAF Women’s Gold Cup.

De VS begonnen met 40-1-1 aan de wedstrijd tegen hun rivaal, met als enige eerdere nederlaag een 2-1-beslissing tijdens de WK-kwalificatie voor vrouwen in 2010.

Het was de eerste nederlaag voor de VS onder interim-coach Twila Kilgore, die het roer overnam na de dramatische exit van het team uit het WK vrouwenvoetbal afgelopen zomer in de achtste finales. Emma Hayes zal dit voorjaar de taak overnemen van Kilgore.

Mexico, dat zich vorig jaar niet wist te kwalificeren voor het WK, eindigde bovenaan Groep A in de Gold Cup, terwijl de Verenigde Staten als tweede eindigden. Beide teams gingen door naar de knock-outronde.

“Ze gingen erop uit en waren moedig, ze waren moedig met de droom om een ​​goede wedstrijd te spelen tegen de Verenigde Staten”, zei Mexico-coach Pedro Lopez Ramos.

Ovalle, die speelt voor Tigres van Monterrey, zette Mexico in de 28e minuut op voorsprong. De Amerikaanse verdediger Becky Sauerbrunn probeerde Ovalle te verdedigen, maar trapte de bal recht naar haar toe.

Ovalle schoot een schot over doelman Alyssa Naeher en twee Amerikaanse verdedigers heen en in het net.

Het was het eerste doelpunt dat de VS in 33 wedstrijden tegen een CONCACAF-tegenstander kreeg.

“Ik denk dat het alleen maar laat zien hoe ver de wedstrijd komt en dat er geen gemakkelijke wedstrijden meer zijn. En als we de zaken niet regelen en niet uitvoeren, is dit te verwachten”, aldus Kilgore. “We zullen een stapje verder gaan en daarin de verantwoordelijkheid nemen en ik denk dat elke keer dat je een groep hebt die bereid is om de verantwoordelijkheid te nemen in dit soort zaken, dat een goede zaak is voor de toekomst van het toernooi. Alles ligt nog op tafel en we zullen gemotiveerd zijn, zoveel is zeker.”

Sauerbrunn nam de volledige verantwoordelijkheid voor het doelpunt op zich, zowel op het veld als daarna in de kleedkamer.

‘Als veteraan heb je een paar zware dagen op kantoor en vanavond is zeker een zware dag’, zei ze. “Maar gelukkig heb je dan nog een dag op kantoor en het is maar net wat je ervan maakt.

Mexico scoorde bijna opnieuw in de blessuretijd van de eerste helft, maar het afstandsschot van Karla Nieto raakte de lat.

Kiana Palacios kreeg een goede kans om Mexico een kussentje te geven, maar haar schot raakte verdediger Abby Dahlkemper en sprong weg.

Tegen die tijd kon Mexico zijn momentum voelen.

Pelayo scoorde van afstand in blessuretijd en de Mexicaanse spelers vierden wild feest op het veld.

“Als we in de kwartfinales verliezen, dan is de mooie overwinning van vandaag nutteloos”, zei Lopez Ramos via een tolk. “Ik hoop dat dit geen geïsoleerd moment is.”

De Verenigde Staten zagen succes van hun tieners in de eerste twee wedstrijden van het toernooi. Olivia Moultrie, 18, scoorde tweemaal in een 5-0 overwinning op de Dominicaanse Republiek en Jaedyn Shaw, 19, scoorde twee keer in een 4-0 overwinning op Argentinië.

Maar Mexico speelde verrassend sterk en de Verenigde Staten konden zich niet herstellen na dat eerste doelpunt.

“Ik zou zeggen dat we in 2010, tijdens die wedstrijd in Cancun, dat stadion, allemaal een beetje verrast waren door dat resultaat van de kwalificatie voor het WK”, zei Sauerbrunn, die veertien jaar geleden in die nederlaag speelde. “Ik zou vanavond willen zeggen dat we nooit een tegenstander als vanzelfsprekend beschouwen. Ik denk dat ze een spelplan hadden en dat ze dat beter hebben uitgevoerd dan wat wij hadden voor ons spelplan. Dus dat is allemaal onze verantwoordelijkheid.”

Dit is de allereerste Women’s Gold Cup, in het leven geroepen om damesteams in de CONCACAF-regio competitievere wedstrijden te geven. Twaalf teams speelden groepsfasewedstrijden in drie steden: Carson, San Diego en Houston.

Argentinië versloeg de Dominicaanse Republiek eerder maandag met 3-0 in Groep A.

De teams worden na de groepsfase opnieuw ingedeeld, dus Mexico en de Verenigde Staten zullen moeten wachten om hun tegenstanders in de kwartfinales te leren kennen.

“Het feit dat iedereen in die kleedkamer kan zeggen dat ze er een rol in hebben gespeeld, is een groot probleem”, zei Diana Ordonez na afloop. “We zijn gewoon heel trots, maar we weten dat we nog werk te doen hebben.”

admin/ author of the article
Loading...
Feyenoordleven Sport-news