Brutale steenslag op de Fortaleza-bus in Brazilië: een Argentijnse voetballer belandde in het ziekenhuis

Sportrecife ontvangen in de Arena Pernambuco voor de Copa do Noroeste. Na de wedstrijd die in een gelijkspel eindigde De Tricolor-bus werd brutaal aangevallen door een groep fans die bommen en stenen gooiden van groot formaat, waardoor bijna alle ramen kapot gingen en voetballers gewond raakten.

Lees ook:

Volgens de officiële verklaring van Fortaleza, zes spelers moesten vanwege snijwonden en blessures in een medisch centrum worden behandeldwaaronder de Argentijn Gonzalo Escobar, via Temperley en Colón de Santa Fe.

Op de beelden die werden gedeeld door Marcelo Paz, de uitvoerend president van Fortaleza, kun je zien dat verschillende leden van het team gewond zijn geraakt door de aanval, met snijwonden aan lichaam en hoofd. “Dit is de laatste druppel”, zei hij op zijn Instagram.

De beelden van de brute aanval op de Fortaleza-bus in Brazilië. (Video: Instagram/ @marcelopaz)

De Argentijn Gonzalo Escobar moest overgebracht worden naar het Portugese ziekenhuis in Recife en hoewel Hij is stabiel en bij bewustzijn, hij zal een CT-scan ondergaan nadat hij een zware klap op zijn hoofd heeft gekregen. Voorheen moest de speler worden behandeld voor snijwonden aan zijn mond en wenkbrauw.

De Argentijn Gonzalo Escobar moest na de aanval op de Fortaleza-bus in het ziekenhuis worden opgenomen. (Foto: Instagram/ @marcelopaz)

“Dit heet lafheid, het leek alsof we in oorlog waren”, zegt voetballer Yago Pikachu op zijn Instagram-account. Daarnaast publiceerden andere spelers foto’s van verschillende momenten van de aanval en zelfs hoe hun kleding onder het bloed zat. “Tot wanneer?” schreef Lucas Sasha.

Eerder kwamen fans van beide teams brutaal met elkaar in botsing als gevolg van een rivaliteit die al jaren teruggaat. Op het veld ontmoetten ze elkaar bijna twee jaar geleden niet, toen Fortaleza hen versloeg in de finale van Nordestão 2022.

De uitspraken van Fortaleza en Sport na de aanval op de bus bij de uitgang van het stadion

Na de aanval van de spelers, managers en technische staf van Fortaleza publiceerde de club via haar officiële sociale netwerken een verklaring waarin zij verduidelijkte hoe het gaat met de mensen die in het ziekenhuis waren opgenomen. “Zes spelers werden geraakt: doelman João Ricardo, linksback Gonzalo Escobar, rechtsback Dudu, verdedigers Titi en Brítez, en middenvelder Lucas Sasha”, vertellen ze.

Sport Recife van zijn kant ontkende wat er gebeurde in een tekst die ze via de netwerken deelden. “De absurde gewelddaden stroken niet met het werkelijke gedrag en gedrag van de rode en zwarte fans, noch met de waarden van Club. “El Sport heeft zichzelf ook beschikbaar gesteld om te helpen bij het oplossen van feiten en onderzoeken”, schreven ze en verzekerden dat zowel de president, de uitvoerende macht als de technisch coördinator bij de Fortaleza-delegatie zijn.

admin/ author of the article
Loading...
Feyenoordleven Sport-news