Voedselvergiftiging, dieetveranderingen, verlossing – Joey Chestnut vertraagt ​​niet: ‘Honger naar meer’

Het is moeilijk om niet te grinniken als Joey Chestnut de lijn uitspreekt, terwijl hij heel goed weet wat hij doet.

“Ik heb nog steeds honger naar meer”, zei de legendarische competitieve eter, grijnzend.

Joey Chestnut, hongerig naar meer. Dat is goed spul.

Maar het vat samen waar Chestnut een groot deel van zijn leven aan heeft gewijd, en waar hij een groot deel van zijn toekomst aan wil wijden.

“Ik denk dat het de beste baan ter wereld is”, vertelde Chestnut in een exclusief interview aan The Post. “Zolang ik gezond kan blijven, blijf ik op de een of andere manier betrokken. Het is zwaar voor het lichaam. Bij veel van deze wedstrijden ga ik aankomen. Oefenen, dan kost het zijn tol om weer op mijn gezonde gewicht te komen. Maar het is iets waar ik van houd.”

Chestnut, 40, heeft al lang zijn plaats in de overlevering van de vakantie verstevigd.

Hij bezit talloze records in een groot aantal verschillende soorten voedsel, met name zijn 76 hotdogs die tijdens de wedstrijd van 2021 in 10 minuten werden gegeten.

Hij wordt algemeen gezien als de grootste competitieve eter ooit, en iemand die het – enigszins – mainstream heeft gemaakt.

Maar hij heeft geen plannen om het rustiger aan te doen.

“Toen ik begon, hield ik gewoon van het competitieaspect en het verslaan van de mensen naast me”, zei Chestnut. “Maar nu hou ik nog steeds van het reizen en het ontmoeten van mensen – de fans waren zo geweldig. Gewoon luisteren naar de verhalen van mensen over hoe zij naar deze wedstrijden kijken en mensen mij ideeën geven voor verschillende wedstrijden, het was erg leuk. Ik hou er nog steeds van. Ik heb nog steeds honger naar meer.”

Het is wat hem naar het Wonderful Pistachios Get Crackin’ Eating Championship leidde, waaraan hij maandag voor het tweede jaar op rij zal deelnemen op de Santa Monica Pier in Californië.

Star Chargers edge rusher Joey Bosa zal dit jaar ook deelnemen aan de competitie, die plaatsvindt op Wereld Pistachio Dag.

Chestnut, geboren in Californië en nu in Indiana woont, proefde vorig jaar een zeldzame nederlaag in de competitie.

Een beetje ironie zou hieraan ten grondslag kunnen liggen.

“Oké, vorig jaar had ik niet alleen een slechte dag, ik had de avond ervoor ook een voedselvergiftiging”, zei Chestnut. “Ik kon de nacht ervoor niet slapen. En ik haat het om deze excuses te zeggen, maar dat is wat er gebeurde. Ik kon gewoon geen ritme vinden op de dag van de wedstrijd. Ik weet dat ik het hoe dan ook beter zal doen dan vorig jaar. Ik ben absoluut uit op een beetje verlossing. Het is onmogelijk dat ik het slechter ga doen.”

Pistachenoten zijn een ‘technisch’ voedsel, zei Chestnut, ‘als een puzzel’, omdat de deelnemers elke noot moeten ontdoen – in tegenstelling tot hotdogs, die een ‘capaciteitsvoedsel’ zijn waarvan hij beweert dat hij ‘bijna met mijn ogen dicht kan eten’.

Chestnut is misschien niet langzamer aan het doen, maar een paar dingen aan hem zijn de laatste tijd zeker veranderd.

Ja, de competitieve eter probeert gezonder te eten.

Neem maar zijn recente Super Bowl-delicatessen.

‘Het zijn altijd vleugels,’ begon Chestnut, ‘maar bij de meeste wedstrijden die ik het afgelopen jaar heb gezien, ben ik gek op selderij en wortelen met blauwe kaas. Ik maak zoveel mee. En omdat het best gezond is, voel ik me niet schuldig. Dat is de laatste tijd een beetje mijn grootste geweest.”

Als competitief eten een sport is, dan zouden Chestnut’s zestien Nathan’s Hot Dog Eating Contest-kampioenschappen, evenals zijn records in diverse andere voedingsmiddelen, hem tot een van de meest winnende atleten aller tijden maken – meer dan de zes NBA-kampioenschappen van Michael Jordan, de zeven Super Bowl-titels, Rafael Nadal’s 14 French Open-overwinningen, enzovoort.

Chestnut’s steeds groter wordende fandom – waardoor hij de afgelopen jaren de status van beroemdheid heeft gekregen – brengt hem vaak in gesprek met deze iconen.

Doet hij?

“Die jongens zitten in een andere klasse, op een ander niveau. Ik kan mezelf echt niet vergelijken met die mensen”, zei Chestnut. “Als ik dat zou doen, zou mijn hoofd groter worden. Ik zou zelfgenoegzaam worden. … Ik ga gewoon proberen hongerig te blijven en te blijven eten.’

Toch bestaat die fervente fandom.

Elk jaar komen tienduizenden toeschouwers bijeen op Coney Island om Chestnut’s hotdog-etende prestaties – en feesten – te aanschouwen, die hij voortdurend lijkt te verbeteren.

En hij zorgde de afgelopen twee jaar en het afgelopen jaar voor virale momenten, waarbij hij organisatoren ertoe aanzette de wedstrijd te hervatten na een onweersbui, terwijl ze oorspronkelijk van plan waren deze uit te stellen.

Vertragen? Niet eens in de buurt.

Zijn sterrendom bereikt nieuwe hoogten.

“Als je mij 18 jaar geleden, toen ik begon, had gevraagd wat mijn doelen zijn, zou ik waarschijnlijk gewoon de Nathan’s Hot Dog Eating Contest hebben gezegd en nooit echt naar iets anders hebben gekeken,” zei Chestnut. “…Ik heb het me absoluut niet voorgesteld. Toen ik 21 was, behaalde ik mijn ingenieursdiploma en ik was eigenlijk nogal afstandelijk en verlegen.

“Ik had nooit gedacht dat ik zou kunnen reizen, vreemden zou ontmoeten en mensen gelukkig zou kunnen maken. Ik had nooit gedacht dat ik in welke mate dan ook als een entertainer zou worden beschouwd. Ik heb ervan genoten. Ik ben goed in geen nee zeggen. Ik heb echt geluk gehad.”

Gelukkig misschien.

Maar zijn dominantie was geen toeval.

Kastanje is het lekkerste om ooit te eten.

‘Ik berijd deze gekke golf,’ zei Chestnut. ‘Ik weet niet hoe ver het me zal brengen, of waar het me precies zal brengen. Maar ik amuseer me.”

Meevaren op de golf, en hongerig naar meer.

admin/ author of the article
Loading...
Feyenoordleven Sport-news