De match tussen Islanders en Lightning heeft enorme gevolgen voor de play-offs

Gezien het feit dat de Islanders opeenvolgende wedstrijden hebben gewonnen, is het nogal verbazingwekkend dat ze zaterdag met een overwinning nog niet in de positie zijn om in de play-offpositie te komen.

Maar net zoals de Capitals en Devils dat hebben gedaan in de Metropolitan, betekent een achterstand van vijf punten op de Lightning met twee wedstrijden te gaan dat een overwinning op Tampa zaterdag bij UBS enorme gevolgen zou hebben voor de levensvatbaarheid van de thuisploeg in de play-offs.

Om daadwerkelijk de Lightning in het klassement te kunnen bereiken, zou het natuurlijk niet alleen nodig zijn om zaterdag te winnen, maar ook om de twee wedstrijden die de Islanders op handen hebben – wat veel gemakkelijker gezegd dan gedaan is.

Maar dat doet niets af aan het belang van het voor de tweede keer in iets meer dan twee weken verslaan van Tampa.

‘De hoop en het geloof zijn in deze kamer, we hebben het’, zei kapitein Anders Lee na ‘We krijgen op dit moment gewoon niet de resultaten. We trappen onszelf een beetje in de voet en daarom behalen we niet de overwinningen die we nodig hebben.

“We gaan door op het pad waar we aan hebben gewerkt, gaan door met de inspanning en toewijding en spelen het spel op de juiste manier en beginnen een aantal van deze fouten uit te bannen die ons echt pijn doen, we gaan samen een run opzetten. ”

Nogmaals, veel gemakkelijker gezegd dan gedaan, zoals de Islanders dit seizoen keer op keer hebben bewezen.

Maar zeker niet buiten de mogelijkheden voor een groep die donderdag weer een wedstrijd toevoegde aan hun register van mysterieuze verliezen door een franchiserecord van drie doelpunten in 32 seconden toe te staan.

“We moeten in evenwicht zijn”, zei coach Patrick Roy. “Helaas kun je met een team dat in de play-offs speelt een grote wedstrijd in de play-offs verliezen in de verlenging, Game 5, en moet je je voorbereiden op Game 6.” Dat is dus hetzelfde.”

“We moeten klaar zijn voor onze volgende wedstrijd en de urgentie om te winnen is er, want dat is een belangrijke wedstrijd tegen Tampa Bay.”


De eilandbewoners stuurden Hudson Fasching en Samuel Bolduc naar AHL Bridgeport voor conditioneringsstints.

Omdat Fasching een reserve voor langdurige blessures heeft, hoeft hij geen ontheffingen te krijgen.

Bolduc, die al zeven wedstrijden op rij een gezonde nul is geweest, moest ermee instemmen om op een conditioneringslening te worden gestuurd om ontheffingen te voorkomen.

admin/ author of the article
Loading...
Feyenoordleven Sport-news