Nic Claxton van Nets krijgt welkome hulp in Ben Simmons tegen de lengte van Timberwolves

Nic Claxton zal zaterdagavond meer lengte aan zijn zijde hebben tijdens de tweede ontmoeting van de Nets met de Timberwolves dit seizoen.

Toen de teams elkaar voor het eerst ontmoetten op 25 januari, nam het 1,8 meter lange centrum het op tegen Rudy Gobert met 7-1 en de 2 meter lange Karl-Anthony Towns in zijn eentje.

Niettemin zal Ben Simmons, die 6-10 staat, er deze keer zijn om Claxton op de planken te helpen, ook al deed het vijfdejaars Net het goed in de vorige ontmoeting, met 16 punten, 11 rebounds, twee steals en twee blocks. .

Na een verlies van 121-93 tegen de Raptors – de eerste nederlaag van het team onder interim-coach Kevin Ollie – waarin de Nets met 45-39 terugkwamen terwijl ze twintig keer wisselden, zullen de twee elkaar nodig hebben om de tweedekanspunten van donderdag goed te maken.

“Ze begonnen aanvallende rebounds te krijgen, wat leidde tot, ik denk dat het leidde tot twee drieën, één of twee drieën daarin. Het is dus zwaar”, zei Cam Thomas over de rebounds in het derde kwartaal die ervoor zorgden dat de Raptors op een 10-0 run kwamen. “Ze zijn net begonnen te doen waar ze goed in zijn: overgangen en aanvallende rebounds krijgen, tweedekanspunten. Dus we moeten dat opruimen en gewoon 48 jaar opgesloten blijven [minutes].”

Er zal vooral veel werk voor ze verricht moeten worden als ze tegenover Gobert staan ​​als de op een na beste rebounder van de competitie, met een gemiddelde van 12,5, en achtste in de NBA in blokken per wedstrijd (2,1) – twee plaatsen achter Claxton’s 2,2.

Minnesota had de vorige keer het beste van Brooklyn op de planken, met een voorsprong van zes. De Timberwolves scoorden ook 46 punten in de verf tegen de 38 van de Nets.

Ondanks het verlies dacht Claxton te laten zien dat hij zich kon meten met de besten uit de competitie.

“Ik denk dat ik een hele grote man ben”, zei Claxton na hun eerste wedstrijd tegen de Timberwolves. “Elke keer als ik zo’n wedstrijd heb, een van de beste centra in de competitie, vat ik het altijd persoonlijk op om eropuit te gaan en de beste versie van mezelf te zijn. Ik ben een extreem competitief persoon. Ik hou van basketbal en ik hou van competitie, dus dat breng ik elke avond mee.

Zonder elkaar op het veld vanwege blessures dit seizoen hadden zowel Claxton als Simmons een hoger gemiddelde aan rebounds per wedstrijd.

Toen Simmons aan het begin van het seizoen zes wedstrijden speelde voordat hij last kreeg van een onderrugblessure, scoorde hij gemiddeld 10,8 boards, terwijl Claxton acht wedstrijden out was met een enkelblessure.

Op dezelfde manier scoorde Claxton gemiddeld 10,5 rebounds van het glas, terwijl Simmons 42 wedstrijden op de bank zat.

Nu Simmons nog steeds voorzichtig aan het herstellen is van een blessure, proberen ze een balans te vinden. Claxton heeft nog steeds een hoog gemiddelde van 10,2 boards, terwijl Simmons een gemiddelde van 5,7 heeft.

Toch heeft Simmons Claxton wat minder belast sinds hij terugkeerde, waardoor de grote man meer pauzes kreeg dan normaal.

Het centrum heeft momenteel een lichter gemiddelde van 28,32 minuten per wedstrijd vergeleken met zijn 33,8 minuten in de 14 wedstrijden vóór de terugkeer van Simmons tegen de Jazz op 29 januari, inclusief opeenvolgende wedstrijden van 38 minuten.


Dariq Whitehead (stressreactie linkerscheenbeen), Noah Clowney (G League-opdracht), Keon Johnson (tweerichtingsverkeer) en Jaylen Martin (tweerichtingsverkeer) zijn allemaal uitgesloten voor de wedstrijd van zaterdag tegen de Timberwolves.

admin/ author of the article
Loading...
Feyenoordleven Sport-news