Knicks ontsnappen Pistons schrikken terwijl de heldendaden van Josh Hart in chaotische laatste seconden een dramatische overwinning bezegelen

De Knicks kwamen als overwinnaars tevoorschijn uit totale chaos en een “gruwel” van de scheidsrechters.

Op de rand van een vreselijke ineenstorting en verlossing door Quentin Grimes profiteerden de Knicks van drie snel opeenvolgende omzetten en een ingeslikt fluitsignaal in de laatste seconden van een dramatische 113-111 overwinning op de Pistons op maandagavond in de Garden.

Met nog ongeveer 20 seconden te gaan en de Knicks één achterstand hadden, werd de gemiste driepunter van Jalen Brunson teruggekaatst door Grimes, die de bal naar teamgenoot Simone Fontecchio gooide, die hem overdroeg aan Isaiah Hartenstein, die hem doorgaf aan Donte DiVincenzo, die hem omdraaide. over naar Ausar Thompson, die door DiVincenzo aan de zijlijn werd omvergeworpen voor een nieuwe steal.

Het eindigde met een assist van Brunson en een en-1 lay-up voor Josh Hart, die de vrije worp miste maar de rebound kreeg – en een fout maakte – om de overwinning veilig te stellen. Monty Williams, coach van het slechtste team van de competitie, overwon de diefstal van DiVincenzo en had een geldig punt.

DiVincenzo gooide zijn lichaam in Thompson voordat hij de bal losmaakte, en een foute beslissing zou de Knicks waarschijnlijk naar hun ergste nederlaag van het seizoen hebben gestuurd.

In plaats daarvan ontvingen ze een geschenk nadat ze op soortgelijke wijze waren afgespoten door een blunder in de late wedstrijd in Houston.

Crewchef James Williams van maandag erkende dat ze de oproep naar een poolreporter hadden verpest, na een epische tirade van Williams.

“Waar zijn de New Yorkse media nu?” zei Williams in een schaars bijgewoonde mediasessie na de wedstrijd. “De absoluut slechtste beslissing van het seizoen. … Dat is een gruwel. Dat kun je in een NBA-game niet missen. Periode. En ik ben het beu om erover te praten. …

“Je kunt in zo’n groot spel niet in de benen van een man duiken zonder dat er een no-call is. Het is belachelijk en we zijn het beu. We willen gewoon een eerlijk spel genaamd periode, en ik heb niets anders te zeggen. Wij willen een eerlijk spel noemen, en dat was niet eerlijk. Ik ben klaar.”

James Williams zei na een recensie dat Thompson “als eerste bij de bal komt” en DiVincenzo “had moeten fluiten” vanwege een losse balfout.

De Knicks waren het redelijk eens met de dienstdoende dienstdoende partij.

“Voor mij, zolang het niet strak is aan de ene kant en los aan de andere kant, kun je het strak noemen, los, ik ben op zoek naar consistentie”, zei coach Tom Thibodeau. ‘Ik dacht van wel [consistent]. Ik vond het een goede, zwaarbevochten wedstrijd. Ik vond dat ze goed speelden en ik dacht dat we vochten.”

DiVincenzo was het ermee eens dat de Knicks ‘een kogel ontweken’, maar niet vanwege de dienstdoende partij.

“Je kunt het hele spel teruggaan en muggenziften. Denk ik dat we in het algemeen een kogel hebben ontweken? Ja,’ zei DiVincenzo. “Ik heb veel respect voor Monty en iedereen daar. Zoals ik al zei, we ontweken een kogel met de overwinning. En wat de meningen ook zijn, dat is prima.

“Ik ging voor de bal”, voegde DiVincenzo toe over de diefstal. ‘Ik heb het toneelstuk niet gezien. Je draait de bal om, de bal ligt voor je, en je gaat achter de bal aan. Zoals ik al zei, ik respecteer ieders mening. Ik kan er pas over praten als ik de film heb bekeken.”

Het was de veertiende overwinning op rij voor de Knicks (35-23) op de verdrietige Pistons (8-49), het slechtste team in de competitie. Hun reeks begon vóór de pandemie, maar was maandag bijna afgelopen.

Maar deze overwinning was zowel dichtbij als controversieel.

Vóór de grote reeks op de laatste momenten leidde Grimes, de voormalige Knick, de Pistons bijna tot een streek met alle 14 van zijn punten in het vierde kwartaal, inclusief de startsein met nog 37,3 seconden te gaan.

Om de schrik te overleven hadden de Knicks hulp nodig van een scheidsrechter en 35 punten en 12 assists van Brunson.

De Knicks verbeterden ook naar 23-2 tegen teams die momenteel records verliezen.

“Het maakt mij niet uit of het hoog of laag scoort. Uiteindelijk moet je een manier vinden om te winnen en dat is waar het mij om gaat,’ zei Thibodeau.

admin/ author of the article
Loading...
Feyenoordleven Sport-news