Josh Hart is de hartslag van Knicks, ondanks al het geklaag

Josh Hart klaagt over wat hij moet doen. Het is een deel van zijn persoonlijkheid, een kvetch. Vervolgens gaat hij hartstochtelijk en ijverig verder met het uitvoeren van de taak waar hij net over piekerde.

Je kent het type, als jij het niet bent. De man die hardop moppert over het maaien van het gazon om vervolgens de klus te klaren met het zweetvermogen van een ultramarathonloper of de precisie van een Da Vinci in de achtertuin.

En als dat een pleidooi voor waardering is, zijn we hier om het aan de hardnekkige Hart te geven. Hij verdient het.

Geen enkele Knick heeft zijn lichaam dit seizoen zo consequent aan zichzelf gewijd als Hart. Het schot is grillig, zoals we weten, en soms verergerend door de manier waarop de verdediging hem wijd open laat aan de rand.

Maar er is nog nooit een optreden geweest dat twijfel doet rijzen over Harts toewijding aan de taak. Alleen zijn woorden. En iedereen begrijpt het op dit moment.

“Ik denk dat hij alleen maar praat, als dat zinvol is”, zei Jalen Brunson. “Hij is als een – ik zal aardig zijn – hij zegt wat hij wil zeggen, maar als hij naar buiten gaat, als het tijd is om te concurreren, maakt het niet uit wie of wat er voor hem staat.”

Brunson, de All-Star die heel snel leert hoe zwaar het is om de eerste, tweede en derde focus van de oppositie te zijn. Maar Hart is de laatste tien wedstrijden de lijm geweest te midden van het handelsverloop en de lawine van blessures, de geschaafde knieën en de vuile handen die nodig zijn voor teamsucces.

‘Veel van de dingen die hij doet, worden niet statistisch gemeten. Ze vliegen gewoon alle kanten op, haasten zich, verliezen ballen, raken de open man, ‘zei Tom Thibodeau. “En vaak krijgt hij niet de assist, maar maakt hij het spel. Dus die stoerheid speelt, het geeft je team hart.”

Sommige spelers doen het rustiger aan nadat ze een contractverlenging hebben gekregen. Hart, net nadat hij zijn deal van $ 80 miljoen heeft getekend (die nog niet eens van start is gegaan), speelt meer dan ooit. Hij staat tweede in het team in totaal aantal minuten, alleen achter Brunson. Hij staat in de meeste gespeelde wedstrijden op gelijke hoogte met Donte DiVincenzo en miste in januari één wedstrijd. Hij leidt het team in losse ballen dat dit seizoen is hersteld, veruit met 54.

Toen OG Anunoby uitstapte met elleboogpijn, kwam Hart tussenbeide. Hij scoorde gemiddeld een double-double in 39 minuten met 5,5 assists in de 10 wedstrijden zonder Anunoby en Julius Randle, waardoor hij de Knicks overeind hield met een .500 record tijdens dit verraderlijke traject.

Hart mist de grootte, het consistente schot en de verdedigende discipline van Anuboby, maar de 28-jarige maakt dit goed met een hardnekkige vastberadenheid. Dit allemaal nadat hij klaagde dat zijn lichaam om verschillende redenen uitgeput was, of het nu de zomer was bij Team USA of uit positie speelde bij de Knicks.

“Ik ga klagen”, zei Hart vrijdag. “Ik ga op de een of andere manier iets vinden, en op de een of andere manier ergens over klagen.”

Klagen maar produceren met een zeer realistische benadering van zijn overtreding. Hart, maar op een echt moment vrijdag legde hij ook uit waarom hij vrede heeft met zijn schamele 7,2 schoten per wedstrijd.

Hart zei dat hij lang geleden zijn roeping op het hoogste basketbalniveau had gevonden, op basis van een tirade van de inspannings- en energiemeester Patrick Beverley. Hart was een senior bij Villanova en coach Jay Wright nam het team mee naar het Wells Fargo Center om te zien hoe de Rockets een ochtendschietpartij hielden.

Beverley, destijds een Rockets-bewaker, begon uit te laden bij een vreemdeling in de arena.

‘Typisch Pat Bev, die de helft van de tijd willekeurige dingen schreeuwt. En het was grappig omdat hij tegen Coach Wright schreeuwde: ik denk niet eens dat hij Coach Wright kent, ‘zei Hart. ‘Beverley schreeuwde: ‘Niet iedereen kan James Harden zijn, maar ik kan wel de beste Pat Bev zijn.’

“En het was juist die mentaliteit van slijpen, het vuile werk doen, al die kleine dingen doen die het team helpen winnen. Je wordt goed betaald. Dus dat is iets waar ik trots op ben.”

De Hart & Soul, of hij het nu leuk vindt of niet.

“Vind ik het leuk om de power forward te spelen? Nee. Houd ik ervan om kleine schutters te bewaken die over schermen rennen? Nee,’ zei Hert. “Maar er is geen enkel team dat heeft gewonnen zonder offers te brengen. Dus hoe erg ik iets ook haat, als Thibs zegt dat je dit moet doen, ga ik eropuit en doe het, en doe het naar mijn beste vermogen.

admin/ author of the article
Loading...
Feyenoordleven Sport-news