Josh Hart hielp Knicks redden lang voordat hij het laatste schot kreeg

In zijn 42e minuut, en bij zijn 17e schotpoging, zette Josh Hart een chaotische reeks om in een spelbepalende lay-up, waarbij hij zich door het contact van Jalen Duren van de Pistons heen vocht en het schot omzette dat veranderde in een driepuntsspelkans.

Hart registreerde zijn vijfde meeste minuten van het seizoen in de 113-111 overwinning van de Knicks maandag tegen de Pistons. Hij probeerde zijn op een na meeste schoten.

Hij evenaarde zijn seizoenshoogte met 23 punten.

En de Knicks hadden elk deel daarvan nodig om te ontsnappen met een overwinning tegen een team uit Detroit dat eerder dit seizoen het NBA-record evenaarde met een verliesreeks van 28 wedstrijden.

“Er is een reden waarom ze die minuten aankunnen”, zei Knicks-coach Tom Thibodeau over Hart en Brunson, die 40 minuten speelden. “Ze bereiden zich voor op het verwerken van die notulen.”

Bij die laatste reeks was Hart oorspronkelijk van plan een omgekeerde lay-up rond Duren te proberen.

Hij dacht dat de aanvaller een blokkering zou proberen, maar dat gebeurde niet.

“Dat had ik niet, dus ik probeerde gewoon contact te krijgen, maar mezelf toch in een positie te brengen om te finishen”, zei Hart.

Het was de zevende keer in de laatste negen wedstrijden van de Knicks dat Hart de top van 10 punten behaalde, waardoor een steeds veranderende rol in een consistente productie veranderde, waarbij de Knicks via handel door een handvol blessures en nieuwkomers moesten navigeren.

Hij wisselde af tussen het spelen van vleugelspelers en het bewaken van langere spelers als back-up power forward met Julius Randle eruit.

De Knicks hebben hem niet nodig gehad om punten te scoren in groepjes of om meer dan een dozijn schoten consistent te maken met andere opties in de aanval.

Maar net als maandag heeft Hart naast Brunson en Donte DiVincenzo ook manieren gevonden om te scoren wanneer dat nodig is.

Zoals de lay-up die volgde op een steal in het eerste kwart.

Zoals een tweede lay-up na een aanvallende rebound.

Eerder in het vierde kwart raakte hij een springer uit de rechterhoek terwijl hij uit de basket verdween – waardoor een onsamenhangende overgangswedstrijd in twee punten veranderde – en gaf hij vervolgens een pass naar Precious Achiuwa eronder om de wedstrijd later in het kwart gelijk te trekken.

Hij sloeg 3s en deelde ook andere assists uit, en in de laatste seconden vond Hart een laatste manier om een ​​strijd om te zetten in punten die de Knicks hard nodig hadden.

“Soms,” zei Thibodeau over spelvormen als het klauteren in de laatste seconden, “is dat het verschil tussen winnen en verliezen op dat moment.”

admin/ author of the article
Loading...
Feyenoordleven Sport-news