Jimmy Butler is een van de vijf NBA-spelers die zijn geschorst na de Heat-Pelicans-vechtpartij

Na vrijdagavond werden vijf spelers van de Heat en Pelicans – waaronder Jimmy Butler – geschorst, de NBA.

Butler en Pelicans-aanvaller Naji Marshall werden elk voor één wedstrijd geschorst wegens ‘het aanzetten tot en deelnemen aan een woordenwisseling op het veld’, terwijl Thomas Bryant en Jose Alvarado drie wedstrijden werden geschorst omdat ze respectievelijk de banken in Miami en New Orleans verlieten en vochten op de bank. rechtbank.

Nikola Jović, een aanvaller van Heat, werd één wedstrijd geschorst omdat hij tijdens de vechtpartij hun bank verliet en “in een woordenwisseling op het veld terechtkwam”, en deze afwezigheden beginnen – of worden uitgezeten – wanneer de teams elk hun volgende wedstrijd spelen.

Het incident vond vrijdag vroeg in het vierde kwart van hun wedstrijd plaats, toen Zion Williamson de bal stal en werd gegrepen door Kevin Love toen hij een lay-up probeerde, waardoor hij na de schotpoging op het Smoothie King Center-veld viel.

Een groep spelers snelde naar hem toe en op een gegeven moment probeerde Butler Marshall uit de groep weg te trekken en kreeg in ruil daarvoor een duw van de 26-jarige kleine aanvaller.

Later, terwijl het duwen voortduurde, leek Marshall het gebied rond Butlers nek te grijpen.

Scheidsrechters en teamstafmedewerkers hadden iedereen schijnbaar na ongeveer 30 seconden gescheiden, maar na een korte pauze begonnen de spelers vanaf de banken terug naar elkaar toe te sprinten – waarbij de omroepers van Bally Sports specifiek naar Bryant en Jović verwezen bij naam, terwijl een video vanaf de tribune werd opgenomen Bryant en Alvarado wisselen stoten uit bij de jurytafel.

Williamson vertelde de verslaggevers na de wedstrijd dat Love ‘me feitelijk beschermde bij mijn overtreding’, terwijl Butler Marshall toeschreef dat hij ‘zijn handen op K-Love legde’ als de reden waarom de situatie escaleerde.

Butler, Marshall, Alvarado en Bryant werden allemaal uit de wedstrijd gezet, naast technische fouten, en de Heat won uiteindelijk met 106-95, achter 24 punten van Bam Adebayo.

“Het was, denk ik, gewoon een misverstand over het spel”, zei Heat-hoofdcoach Erik Spoelstra na de wedstrijd tegen de verslaggevers, aldus de Associated Press. “Ik denk dat Zion een fout maakte toen K-Love hem vastpakte en het zag er veel erger uit dan het was. En toen reageerde iedereen een beetje overdreven.

Miami reist naar Sacramento en zal het maandag opnemen tegen de Kings zonder Butler, Bryant en Jović, terwijl de Pelicans geen Marshall en Alvarado zullen hebben als ze zondag gastheer zijn voor de Bulls.

admin/ author of the article
Loading...
Feyenoordleven Sport-news