Jalen Brunson blijft in het zwaard vallen vanwege worstelende Knicks-teamgenoten: ‘Ik moet beter worden’

Jalen Brunson keek naar binnen en nam de schuld op zich, want dat is wie hij is.

Dit is wat hij heeft gedaan sinds hij de onbetwiste leider van de Knicks werd, en wat hij zal blijven doen, ongeacht wie werkelijk schuldig is. Maar het sentiment dat hij uitte na de wedstrijd in Madison Square Garden zou echt beter zijn uitgekomen bij zijn teamgenoten.

“Het maakt niet uit wat ik deed”, zei Brunson na de wedstrijd. “We hebben het vanavond niet volledig meegenomen.”

Het is nobel voor Brunson om te zeggen dat ‘wij’ het niet hebben meegenomen, op een avond waarop hij het, individueel, zeker heeft meegebracht.

Ondanks dat hij werd bewaakt door vijfvoudig NBA All-Defensive Team-lid Jrue Holiday en eenmalig All-Defensive Team-lid Derrick White, behaalde Brunson 34 punten op 12 van de 25 vanuit het veld en 4 van de 9 vanuit de 3-puntsreeks. negen assists toevoegen.

‘Man, hij was Jrue en Derrick aan het bakken,’ grapte Josh Hart. “Nee, [Brunson’s] een man die niet wordt versneld. Uiteraard heb ik een jaar met Jrue gespeeld in New Orleans; voor mij is hij de beste verdediger die ik heb gezien. Hij heeft snelheid, groot instinct, goede handen, sterk. We probeerden hem er gewoon af te krijgen [Brunson] zo goed als we konden, maar [Brunson] is goed in het kunnen maken van zijn eigen foto’s. Zijn voetenwerk is geweldig, dus hij kan op verschillende manieren zijn schoten maken.”

De genialiteit van Brunson werd bedorven door ruige aanvallende nachten voor de meeste van zijn teamgenoten.

En het begint een thema te worden nu de door blessures geteisterde Knicks vijf van hun laatste zes wedstrijden hebben verloren, waardoor een ooit zo goed seizoen is veranderd in wat een zorgwekkende dip is geworden.

Zonder Julius Randle (schouder) en OG Anunoby (elleboog) hadden de Knicks schijnbaar één weg naar de overwinning gehad: Brunson droeg ze daarheen. Maar ondanks zijn aanhoudende dominantie is Brunson er niet in geslaagd zelf overwinningen veilig te stellen.

De Knicks hebben Brunson gevraagd om tijdens deze periode bijna al hun aanval te produceren, en de verdediging heeft zich sindsdien gerealiseerd dat hij de enige grote bedreiging voor het team aan die kant van de bal is, en is begonnen met agressief dubbelteam en hem in de val te lokken.

In die zes wedstrijden gedurende dit traject heeft Brunson een gebruikspercentage van maar liefst 34,7 procent behaald – de tweede van de gekwalificeerde spelers in de NBA, na Jaren Jackson Jr. van de nederige Grizzlies.

Tijdens het verlies op zaterdagavond schoot het omhoog naar 39,6 procent.

Het is een aanzienlijke stijging ten opzichte van zijn seizoensgebruikspercentage van 29,3 procent, dat – als ze allebei gezond zijn – bijna identiek is aan Randle’s seizoensgebruikspercentage van 28,7 procent.

Er valt weinig te compenseren voor de ontbrekende werklast van Randle, en een groot deel ervan is op de schouders van Brunson gevallen. En het wordt herhaaldelijk aan het licht gebracht.

Het is zelfs nog opvallender aan het einde van de wedstrijd, wanneer de verdedigingen van de tegenstander hun beste verdedigers op het veld hebben en Brunson nog meer kunnen aanscherpen. Als Brunson geen schot kan vinden, hebben de Knicks een klein plan B.

“Jalen gaat werken”, zei hoofdcoach Tom Thibodeau zaterdag. “[The Celtics are] verdedigend erg goed met die lengte aan de rand, maar Jalen weet hoe hij op plekken moet komen. Ik vond dat hij in de eerste helft heel goed bewoog. Veel gespeeld op de catch, in staat om set te krijgen. Maar toen kwamen we op dat stuk [late in the game] waar ze hard tegen ons waren.”

De huidige werklast van Brunson is niet duurzaam en zal hem in de play-offtijd uitputten als deze zo doorgaat.

En het is ook niet zo dat het tot overwinningen heeft geleid.

Simpel gezegd: nu de terugkeer van Randle en Anunoby zeker niet aanstaande is, moeten de Knicks een manier vinden om Brunson meer hulp te krijgen bij de aanval.

Een groot deel van die verantwoordelijkheid ligt bij Donte DiVincenzo en nieuwkomers Bojan Bogdanovic en Alec Burks, die zaterdagavond allemaal samen een treurige 9 uit 30 uit het veld schoten.

Met dat soort productie rondom Brunson hebben de Knicks weinig kans, hoe geweldig Brunson ook is.

Maar toch zal Brunson altijd een manier vinden om de schuld op zich te nemen.

‘Ik moet beter worden’, zei Brunson. “Het is heel simpel: vanuit het standpunt van een vocale leider, naar het niet omdraaien van de bal en gewoon een betere beslisser zijn.”

admin/ author of the article
Loading...
Feyenoordleven Sport-news