Bekijk: Bol Bol-bouwkoffer van voormalig Oregon Ducks-ster voor meer speeltijd met de Phoenix Suns

Bol Bol heeft tijdens zijn eerste seizoen bij de Phoenix Suns moeite gehad om betekenisvolle minuten te scoren.

Het merendeel van de minuten van de voormalige ster van de Oregon Ducks vond dit seizoen plaats tijdens wedstrijden in wedstrijden. Nu centrum Jusuf Nurkic en bewaker Bradley Beal uitgeschakeld zijn met blessures, kon Bol betekenisvolle minuten spelen tijdens de 114-110 nederlaag van de Suns tegen Houston op vrijdag, en zijn prestatie zou Suns-coach Frank Vogel kunnen dwingen meer speeltijd te vinden voor de aanvaller.

Bol scoorde nadat hij een van zijn vier aanvallende rebounds had gepakt en bracht de wedstrijd in evenwicht met 98-98, met nog 5:47 over in het vierde kwartaal. Hij scoorde ook op een slam dunk met twee handen na een assist van Kevin Durant vroeg in het tweede kwartaal.

Bol sloot de wedstrijd af met 25 punten in het seizoen na 11-van-17-opnamen en hij maakte 2-van-3-3-puntsschoten in 27 minuten vanaf de bank. Bol voegde ook een game-high van 14 rebounds toe, samen met een block en een steal.

“Hij was geweldig, er is geen andere manier om het te zeggen”, vertelde Vogel na de wedstrijd aan de verslaggevers. “We proberen de juiste omgevingen te vinden waarin hij kan gedijen en hem in posities te plaatsen waar hij in bepaalde wedstrijden kan slagen. … Hij kwam binnen en profiteerde van die minuten.”

Bol kwam aan de wedstrijd met een gemiddelde van slechts 3,9 punten en 2,7 rebounds in 8,8 minuten per wedstrijd. Hij speelde dit seizoen in 18 van de 57 wedstrijden van de Suns.

Durant hoopt dat Bol kan voortbouwen op zijn prestaties als de Suns zondag tegenover de Lakers staan.

“Hij had eerder grote wedstrijden gespeeld. Deze was anders: van de bank komen”, vertelde Durant na de wedstrijd aan verslaggevers. “Hij maakte schoten, hield ons in het spel met zijn schoten, een paar en één die ons in leven hielden, hij was ongelooflijk voor ons. Ik ben zo blij dat hij meer kansen krijgt om te spelen en dat hij succes boekt.”

admin/ author of the article
Loading...
Feyenoordleven Sport-news