IndyCar: Laatste test voor het seizoen voor Canapino

Het seizoen 2024 van IndyCar zal beginnen over St. Petersburg op 10 maart, maar de auto’s van de categorie zijn klaar voor een nieuwe test in het voorseizoen op het circuit Sebring internationale racebaan, tussen maandag en dinsdag van deze week.

Na tests in Momestead-Miami in januari zullen 26 auto’s het 2,74 kilometer lange circuit rijden ter voorbereiding op wat de officiële opening van het jaar zal zijn. In Miami, Agustín Canapino liet een voorbeeld achter van hoe goed hij kan rijden op auto nummer 78 van de Juncos Hollinger Racing in wat zijn tweede jaar in de veeleisende categorie zal zijn.

Hij zal niet langer deel uitmaken van de rookies (hij werd 2e in 2023) en de verwachting zal dit jaar groter zijn, maar Canapino wordt gekenmerkt door zijn professionaliteit en zijn matigheid, dus dit zal zeker geen extra gewicht voor hem zijn. «Vorig jaar was nog maar het begin, nu heb ik een idee van wat ik moet doen»erkende hij in een interview voor de categorie, dat de afgelopen dagen werd gehouden.

De test bestaat uit twee groepen en krijgt ieder een dag toegewezen: Groep 1 (waarin Canapino zal zitten) op maandag 26 februari van 11.00 uur tot 14.00 uur en van 15.00 uur tot 19.00 uur (Argentijnse tijd). Groep 2 zal dinsdag de 27e op identieke tijdstippen de baan op gaan.

David Malukas Hij herstelt van een polsblessure en zal ongeveer zes weken niet inzetbaar zijn. Hij zal geen vervanger hebben in deze test op de Arrow McLaren, maar iemand die bekend zal zijn, heeft hem vorige week vervangen tijdens de hybride unit-tests op Homestead: Callum Ilott. De Britse coureur, de vertrekkende teamgenoot van Canapino (hij staat nu naast de Fransman Romain Grosjean) maakte deel uit van deze test waarin de Arrow McLaren-coureurs (Illot, Alex Rossi en Pato O’Ward), Andretti (Marcus Ericsson, Kyle Kirkwood) en Colton Herta), Ganassi (Alex Palou, Scott Dixon en Marcus Armstrong) en Penske (Josef Newgarden, Will Power en Scott McLaughlin). Illot, nu WEC-coureur bij Jota Porsche, mocht als eerste racen in St. Pete.

LIJST VAN PILOTEN PER DAG EN GROEP – SEBRING

MAANDAG

(Groep 1)

van 11.00 tot 14.00 uur en van 15.00 tot 19.00 uur
Apparatuur 15 piloten
Penske McLaughlin, Newgarden
Ganassi Dixon, Palou
Andretti Houd moed, Ericsson
McLaren O’Ward, Rossi
RLL Fittipaldi, Lundgaard
MSR Blomqvist
Foyt Ray Robb
ECR VeeKay
JHR Agustín Canapino
DCR Harvey
MARTES

(Groep 2)

van 11.00 tot 14.00 uur en van 15.00 tot 19.00 uur

12 piloten

Denken Stroom
Ganassi Armstrong, Lundqvist, Simpson
Andretti Kirkwood
McLaren O’Ward
RLL Rahal
MSR Rosenqvist
Foyt Ferrucci
ECR Rasmussen
JHR Grosjean
DCR Braun
admin/ author of the article
Loading...
Feyenoordleven Sport-news