Trail Blazers verliest zevende wedstrijd op rij door verlies tegen Denver Nuggets op eigen veld

Ze zetten hun ontwikkelingsproces voort ondanks het verlies van vrijdagavond.

Met een verliesreeks van zes wedstrijden die een week geleden de All-Star break ingingen, zetten de Blazers die trend vrijdagavond voort tegen titelverdediger Denver Nuggets, een geduchte vijand van wie ze al twee keer hadden verloren.

Alles bij elkaar genomen hebben de Blazers een solide strijd geleverd, terwijl ze met 127-112 verloren. De Blazers zaten zonder Scoot Henderson (adductorbelasting), wat ertoe leidde dat coach Chauncey Billups rookie-aanvaller Kris Murray op de verdedigingshelft startte naast Anfernee Simons.

Niet dat Henderson nog steeds een betrouwbare topscorer is, maar hij verhoogt wel het tempo en creëert voor anderen. Het missen van die vaardigheden deed de Blazers pijn. Toch hadden ze de moed om slechts 78-68 achter te staan, met nog 4:31 over in het derde kwartaal na een run van 16-7.

Maar het momentum was van korte duur. Denver sloot het kwartaal sterk af en leidde met 95-77 bij het ingaan van het vierde kwartaal.

Denver, spelend zonder bewaker Jamal Murray, kreeg 34 punten van Michael Porter Jr., die 13 van de 21 vanuit het veld en 5 van de 10 op drieën schoot. Center Nikola Jokic scoorde 29 punten met 15 rebounds en 14 assists.

Dit was Jokic’s tweede triple-double tegen de Blazers dit seizoen. Hij scoorde 27 punten, 22 rebounds en 12 assists tegen de Blazers thuis op 2 februari.

“Er zijn bepaalde spelers in de competitie waarbij het niet uitmaakt in welke dekking je speelt, ze zijn gewoon te goed”, zei Billups over Jokic.

De Nuggets schoten 58,8% uit het veld en maakten 13 van de 33 drieën (39,4%). Ze voerden de Blazers aan wat betreft het werkelijke schietpercentage, 67,1% tot 51,4%.

Blazers-centrum Deandre Ayton hield stevig stand tegen Jokic met 22 punten en 10 rebounds. Anfernee Simons scoorde 21 punten met acht assists en Jerami Grant leidde de Blazers met 25 punten.

WAT HET BETEKENT

De Blazers (15-40) evenaarden hun op één na langste verliezende streak van het seizoen met zeven wedstrijden. Hun langste is acht. Dit verliestraject omvat echter drie nederlagen tegen Denver (38-19) en twee vorige week tegen de Minnesota Timberwolves (39-16).

MURRAY BEGINT

Murray maakte zijn tweede start van het seizoen en had het moeilijk. Hij produceerde negen punten met zes rebounds terwijl hij 4 van de 10 vanuit het veld en 0 van 4 op drieën schoot. Eén van zijn manden kwam in de laatste minuut van de wedstrijd. Zijn jonge voorwaartse broeders hadden het ook moeilijk. Tweedejaars aanvaller Jabari Walker ging 1 van de 5 van het veld voor twee punten en zes rebounds, terwijl rookie Toumani Camara zes punten scoorde bij 3-van-6 schieten en zijn laatste twee velddoelpunten kwamen laat in het vierde kwartaal.

HENDERSON-LETSEL

Henderson is out met een adductorverrekking waarvan Billups zei dat hij er last van begon te krijgen vóór de All-Star-break. Henderson verergerde het vervolgens op 16 februari tijdens de NBA’s Future Stars-wedstrijd tijdens het All-Star-weekend. Billups zei dat hij hoopte dat Henderson in de loop van de week zou genezen, maar hij had moeite om de training van woensdag door te komen en donderdag brachten tests de blessure aan het licht.

VOLGENDE

De Blazers ontvangen zondag om 18.00 uur de Charlotte Hornets (14-41).

— Aaron Fentress | | (Twitter), (Instagram), (Facebook)

MEER BLAZERS-DEKKING

admin/ author of the article
Loading...
Feyenoordleven Sport-news