Russell Wilson wil bij de Denver Broncos blijven omdat een mogelijke release op de loer ligt

Russell Wilson wil in Denver blijven.

“Ik heb eerlijk gezegd meer vuur dan ooit, vooral in de afgelopen twee jaar, van wat ik heb meegemaakt”, vertelde Wilson aan Brandon Marshall in de podcast “I Am Athlete” die zondag werd gepost. “Of het nu in Denver is of ergens anders. Ik heb daar gecommitteerd, ik wilde daar zijn. Ik wil daar zijn.”

De wens van de ster-quarterback om in Denver te blijven is een beetje verrassend na het tumult dat hij in 2023 met het team te verduren kreeg. Hij zat op de bank voor de laatste twee wedstrijden van de reguliere competitie, een beslissing, niet zijn prestatie op het veld. Denver-coach Sean Payton reageerde door te zeggen dat de benching voetbalgerelateerd was.

De Seattle Seahawks ruilden Wilson in maart 2022 in een blockbuster-deal aan de Broncos. De deal heeft niet gewerkt zoals de Wilson en de Broncos hadden gehoopt.

De Broncos hebben de afgelopen twee seizoenen een record van 13-21 neergezet, terwijl Wilson in die periode een record van 11-19 noteerde. De Broncos hebben in die tijd ook twee vaste hoofdcoaches gehad.

De Broncos hebben de deur niet volledig gesloten voor de terugkeer van Wilson voor het seizoen 2024. Wilson, die een Super Bowl won toen hij speelde voor de Seattle Seahawks, wil nog twee Super Bowls winnen. Hij wil een trofee naar Denver brengen, maar hij is bereid verder te gaan en voor een ander team te spelen dat hem wil.

“Voor mij gaat het om winnen. De komende twee jaar wil ik er twee winnen [Super Bowls]Ik wil de kilte van die trofee weer voelen”, zei Wilson. “Ik hou van de stad en al het andere, maar jij wilt dat ook zijn [in] een plek die jou ook wil. Het enige wat ik wil doen is winnen, dat is het enige waar ik om geef.”

Wilsons salaris van $39 miljoen is gegarandeerd voor het seizoen 2024, of hij nu bij de Broncos werkt of niet. De Broncos zullen hem nog eens $39 miljoen moeten betalen voor het seizoen 2025 als hij op 17 maart op de selectie staat, de datum waarop het salaris volledig gegarandeerd wordt.

Wilson wil misschien in Denver blijven en de Broncos beweren dat de deur openstaat voor een mogelijke terugkeer, maar de verwachting is dat hij vóór 17 maart zal worden vrijgelaten.

admin/ author of the article
Loading...
Feyenoordleven Sport-news