Nr. 7 Oregon State-honkbal lijdt eerste nederlaag terwijl nr. 2 Arkansas en Hagen Smith instant klassieker winnen

Er blijkt een antwoord te zijn op de beladen opstelling van het honkbalteam.

Hij is 1,80 meter lang, heeft golvende blonde lokken en gooit snelle ballen die bijna de drievoudige cijfers raken. En in een belangrijke wedstrijd op vrijdagavond aan het begin van het seizoen tussen een paar top-zeven teams, had hij een van de meest dominante pitching-prestaties die je ooit zult zien.

Hagen Smith overmeesterde OSU op adembenemende wijze en scoorde het leidende punt op een two-out triple in de achtste inning, waarmee hij de Beavers met 5-4 omver wierp in een instant klassieker tijdens de Kubota College Baseball Series op Globe Life Field.

Twee grote swings – een double met volle honken in de vijfde en die triple in de achtste – bezorgden de op de tweede plaats geplaatste Razorbacks (4-1) alle aanval die ze nodig hadden tegen nummer 7 Oregon State (5-1). Maar het was de genialiteit van hun All-American startende werper, die zelfs tijdens een ‘no-decision’ 13.038 liet gonzen in de thuisbasis van de Texas Rangers.

Smith speelde met de dodelijke opstelling van de Beavers vanaf zijn eerste tot zijn laatste worp en overweldigde een van de meest productieve overtredingen van het land met hitte en hart. Smith eindigde met een schoolrecord van 17 strikeouts in zes adembenemende innings, waarbij hij slechts drie hits en één vrije loop toestond in een optreden dat past bij zijn status als waarschijnlijke keuze in de eerste ronde in de MLB Draft van 2024.

De dominantie begon in de eerste inning, toen Smith 10 van de 11 worpen gooide voor strikes en drie strikeouts rond een stootslag-honkslag sloeg. En het was slechts een voorproefje van wat komen ging. Hij kreeg vervolgens 22 slagmensen tegenover zich en slechts één slaagde erin een bal naar het outfield te sturen; eerstejaars sloeg een honkslag door het midden in de vierde inning. Daarnaast wist OSU – dat 52 punten scoorde in de eerste vijf wedstrijden – een stootslag-honkslag, een infield-honkslag, vier wijd en een groundout te scoren. Smith noteerde 18 nullen en 17 kwamen via strikeouts, waaronder de eerste 15.

Smith werd uitgetrokken na een 1-2-3 zesde, toen hij de laatste twee slagmensen met drie slag uitschakelde. Hij gooide 78 pitches, waaronder 59 strikes, en als het niet zijn tweede start van het seizoen was geweest, zou Smith zeker zijn doorgegaan.

Het goede nieuws voor Oregon State was dat de nieuwe vrijdagavondstarter zijn meer geprezen tegenhanger gedurende meer dan vier innings evenaarde, waarbij hij hitters uit Arkansas verbijsterde met een mix van vervelende sliders en fastballs uit het midden van de jaren 90. Hij schakelde de eerste twee slagmensen die hij tegenover zich kreeg met drie slag uit – en drie van de eerste negen – en gaf pas een honkslag tegen toen de tweede slagman van de derde inning volgde, en dat kwam op een infield single.

Maar het slechte nieuws voor Oregon State was dat May de wedstrijd verliet met schijnbaar ongemak aan de armen. In de 2e5, na het raken van een slagman, het toestaan ​​van een honkslag en het noteren van een strikeout, werd May halverwege de slagbeurt uitgeschakeld tegen Kendall Diggs – met een stand van 2-0 – en lopers op de hoeken. Videoherhalingen lieten zien dat de 1,80 meter lange rechtshandige zijn pols/arm boog terwijl hij tegenover zijn laatste slagman stond, en hij vertrok ook al was de bullpen van Oregon State niet aan het opwarmen.

Na de hook gingen we naast May in de OSU-dug-out zitten en de twee hadden een kort gesprek, dat eindigde toen de coach zijn aas op de rug klopte en door zijn haar woelde.

De linkshandige tweedejaars verving May en schakelde, na vier wijd voor Kendall Diggs, Hudson White uit om de dreiging tijdelijk te stillen. Maar het duurde niet lang. Nr. 3 slagman Ben McLaughlin volgde door een fastball uit de eerste worp naar diep middenveld te verpletteren, waardoor de honken vrijkwamen en de Razorbacks een 3-0 voorsprong opleverden. Toen Jayson Jones een inning later een punt thuis sloeg, duwde Arkansas de voorsprong naar 4-0.

Maar de Beavers wilden niet stilletjes weggaan en scoorden een paar punten in de zevende en achtste inning om de wedstrijd in evenwicht te brengen met 4-4. De eerste twee kwamen in de zevende, toen ze binnenreden met een RBI double en Macias binnenreden met een opofferingsslag naar het ondiepe middenveld. Een inning later, toen hij een leadoff single sloeg en een hangende brekende bal in het tweede deck in het linkerveld verpletterde voor een homerun van twee runs, was het momentum officieel verschoven.

Maar het duurde geen inning.

Peyton Holt vernietigde een 2-1 worp van reliever Bridger Holmes vanaf de veldmuur in het middenveld in de 2e8, waardoor Wehiwa Aloy thuiskwam met een RBI triple.

De Beavers dreigden in de 1e9 tegen Razorbacks reliever Jake Faherty, toen Caraway een leadoff single door het midden scheurde, opschoof naar het tweede honk na een Macias-stootslag en opschoof naar het derde honk na een wilde worp. Maar Smith volgde met een strikeout en eerstejaars Levi Jones — die een pinch-hit had geslagen voor Elijah Hainline — deed hetzelfde, waardoor het gelijkmakende punt op het derde honk achterbleef.

Het was een passende manier voor de Beavers – die 23 keer een schoolrecord verbeterden – om uit te gaan.

En zomaar was een instant klassieker – en een van de meest dominante individuele pitchingprestaties die je zult zien – voorbij.

Volgende: Oregon State speelt om 13.00 uur tegen Michigan op Globe Life Field.

— | | 503-294-5183 | | Abonneer u op The Oregonian/OregonLive en voor het laatste nieuws en topverhalen.

admin/ author of the article
Loading...
Feyenoordleven Sport-news