Juan Soto geniet onbeschaamd van de kans van de Yankees na een snelle start

TAMPA – New Yankees die superster Juan Soto verslaat, die fans verbaasde en indruk maakte op teamgenoten door buiten het scorebord op het linkerveld te staan ​​in zijn krijtstreepdebuut hier zondag, heeft nog geen persoonlijke doelpunten of voorspellingen onthuld voor zijn eerste (en mogelijk enige) seizoen in The Bronx. Hij garandeert echter twee dingen.

1. De beroemde Soto Shuffle zal dit jaar volledig te zien zijn, en;

2. Hij zal er niet voor terugdeinzen om bat-flips te maken die het publiek plezieren wanneer de situatie zich voordoet.

Soto, die al een kalme, positieve aanwezigheid is in het legendarische clubhuis, ziet er geweldig uit. De homerun tegenover veteraan Jays-rechtshander Trevor Richards plus een vrije loop in drie slagbeurten vertegenwoordigden een typische Soto-prestatie in het middenseizoen.

Soto, die opmerkte hoe fijn het was om door Yankees-fans te worden toegejuicht in plaats van uitgejouwd, sloeg de homer op een hoge worp, ver buiten de slagzone.

“Ik heb van elke minuut genoten”, zei Soto over de dag.

Dit belooft een leuk jaar te worden, en in een interview met The Post de dag ervoor garandeerde hij dat hij zijn leuke stijl niet zou veranderen, inclusief zijn beroemde post-pitch shuffle.

“Honderd procent, ik doe elke keer mijn shuffle”, vertelde Soto aan The Post. “Iedereen weet dat het bij mijn spel hoort. Als [people] Of je het nu leuk vindt of niet, ik ga het doen.”

Soto zei dat hij er echt van genoot toen nieuwe Yankees-teamgenoot Marcus Stroman de shuffle imiteerde nadat hij hem één keer had uitgeschakeld. Werpers die aan hem ruiken, kunnen vieren hoe ze willen, zei hij.

“Ik zeg altijd tegen jongens dat ik mijn dingen zal doen, en jij kunt jouw dingen doen”, zei Soto. ‘Als je me op een groot moment uitschakelt, kun je doen wat je wilt. Het maakt deel uit van het spel.

‘Ik zal niet boos worden,’ vervolgde hij. ‘Ik ga even op mijn pet tikken, en dan zie ik je de volgende keer. Maar wees zeker niet boos op mij als ik je te pakken krijg, want het zal luid zijn. Als ik een grote homerun sla, gooi ik mijn knuppel 150 meter de lucht in.

Soto is daar misschien luid over, maar hij zal geen ontmoedigend woord zeggen als hij, zoals verwacht, tweede wordt in de opstelling in plaats van zijn voorheen favoriete nummer 3, zoals hij zondag deed. Hij snapt het. Aaron Judge heeft in dit uniform een ​​MVP gewonnen en het homerunrecord van de American League gevestigd.

Daarnaast weet Soto, een student van het spel op slechts 25-jarige leeftijd, dat hij op de beste plek in de sport zal staan, tegenover de meest gevreesde en misschien wel beste slagman van het spel (hoewel Yordan Alvarez, Shohei Ohtani en Soto zelf misschien wel heb ook een zaak). Soto zei dat hij met Judge achter hem staat, hij zal niet zo veel lopen, wat een pluspunt voor hem zou moeten zijn.

“Het maakt mij niet meer uit,” zei Soto over de vraag of hij nummer 2 of 3 raakt. “In het verleden [batting second] was ongemakkelijk. Ik vond de derde plaats leuk omdat ik de twee holes nog nooit had gedaan. Het was moeilijk voor mij om dat te doen. Maar ik heb nu ervaring in gat nummer twee [in San Diego last year]dus dat komt goed.”

Soto voor Judge zou een echte traktatie moeten zijn, en dat geldt ook voor Soto in het Yankee Stadium, waar geweldige linkshandige hitters hebben gedomineerd en hij zelf een slugging-percentage van .826 in zijn carrière heeft. Hoewel hij floreert in zijn cameo’s in The Bronx, zijn de uitnodigende rechtsvelddimensies niet iets waarvan hij denkt dat het hem zal helpen.

‘Ze praten over de korte veranda bij het Yankee Stadium. Maar ik ben meer een slagman in het linksveld,’ zei Soto. “Ik probeer niets te trekken, ik blijf proberen de andere kant op te gaan. Als ze mij proberen aan te vallen, zal ik reageren. Maar meestal ga ik die kant op.”

Volgens Statcast is Soto iets op het spoor.

Uit hun analyses blijkt dat hij vorig jaar slechts 29 homeruns zou hebben geslagen tijdens al zijn wedstrijden in The Stadium, in plaats van 35 thuiswedstrijden in PETCO Park, dat over het algemeen werpervriendelijk is.

Gedurende zijn carrière is de discrepantie net zo groot. Statcast zegt dat hij 141 homeruns zou hebben geslagen in plaats van 167.

Zijn zondagse rit ruim over het hek zou naar Dale Mabry Highway zijn gerold als het scorebord niet tussenbeide was gekomen.

“Je ziet niet dat ballen zo worden geraakt”, zei Aaron Boone.

Rechter was meer onder de indruk van de aanpak. De rechter zei dat hij ‘het bewonderde [Soto] van ver”, maar vond het geweldig om de toonhoogte-voor-toonhoogte-intensiteit van dichtbij te zien.

Soto, een free agent na het seizoen 2024, voelde gemengde reacties toen hij hoorde dat hij tijdens de winterbijeenkomsten werd geruild via een telefoontje van Padres GM AJ Preller. Hij was echter blij om naar de Yankees te gaan. Het had niets met het park of prestige te maken, het ging meer over de spelers.

“Ik ken de traditie van de Yankees, maar de reden dat ik hier blij ben, is dat ik nog een kans kreeg om te winnen”, zei Soto. “Dat is wat mij enthousiast maakt. Ik zou bij rechter zijn, [Anthony] Rizzo, alle jongens… [DJ] LeMahieu, Gerrit [Cole]Carlos [Rodon]. We hebben een hele goede groep.”

Toen hij zijn nieuwe bestemming hoorde, deed hij geen batflip van 150 meter. Maar misschien had hij er wel zin in.

admin/ author of the article
Loading...
Feyenoordleven Sport-news