De defensieve coördinator van Oregon State, Keith Heyward, wil ‘de kwestie forceren’: vraag en antwoord

Toen hij in 2011 het voetbal verliet voor een nieuwe baan als assistent-coach, leek het onvermijdelijk dat de voormalige Beaver cornerback op een dag zou terugkeren naar Corvallis.

Blijkbaar verscheen Heyward’s naam elke keer dat er de afgelopen tien jaar een vacature bij OSU was voor een secundaire coach of defensieve coördinator op lijsten met potentiële nieuwe medewerkers.

Dertien jaar later werd het geroezemoes werkelijkheid onder eerstejaars Oregon State-hoofdcoach Trent Bray.

Heyward was bezig met het afronden van zijn eerste jaar als defensieve kwaliteitscontrolecoach bij de Las Vegas Raiders van de NFL toen Bray contact met hem opnam.

“Toen ik zag wat hij heeft gedaan en hoe de verdediging speelde, bleek dat dit het juiste moment en de juiste positie was”, aldus Heyward.

Heyward’s relatie met Bray gaat terug tot de tijd dat hij afgestudeerd assistent in de staat Oregon was, terwijl de OSU-hoofdcoach linebacker speelde voor de Beavers. Toen Bray terugkeerde als assistent onder OSU-coach Jonathan Smith, hield Heyward contact.

“Ik maakte altijd een tussenstop, of het nu was om Jonathan of Trent te zien, ik was altijd in de buurt van het Beaver-programma omdat ik ze voortdurend het beste wenste, ook al was ik misschien bij een concurrent”, zei Heyward.

Heyward beantwoordde onlangs vragen van The Oregonian/OregonLive over zijn nieuwe OSU-positie en defensieve filosofie:

OregonLive: Hoe is Oregon State veranderd sinds je vertrok in 2011?

Heywaard: Het is grappig. Ik vertel mensen dat Oregon State veel veranderd is. Maar Oregon State is nog steeds hetzelfde. Corvallis is dus Corvallis. Ik bedoel, er zijn nieuwe gebouwen, nieuwe appartementen en al dat soort dingen. En uiteraard zijn de faciliteiten hier een beetje anders. Maar het is nog steeds een geweldige universiteit, een voetbalstad met een universiteit die nauw verbonden is met de gemeenschap.

OregonLive: Wat heb je geleerd van je ervaringen als defensieve coördinator, co-coördinator bij Oregon (2018-20) en UNLV (2022)?

Heywaard: Je hebt geleerd over voorbereiden, organiseren, gedetailleerd leidinggeven en leiding geven aan jouw kant van de bal. Terwijl je als positiecoach alleen maar voor je positie zorgt. Je moet holistisch denken en voor één kant van de bal zorgen, je moet je blik verbreden om de dingen gedaan te krijgen op de manier waarop ze gedaan moeten worden.

OregonLive: Wat heb je geleerd van je ene jaar in de NFL, en hoe heeft dat bijgedragen aan je ervaring?

Heywaard: Het draait allemaal om mensen. Je moet over de juiste mensen beschikken om de plannen uit te voeren. Het is totaal anders dan op de universiteit, waar je nog steeds de mensen wilt. Maar in de NFL draait het allemaal om het personeel dat je hebt, om de bal naar Davante Adams of Josh Jacobs te krijgen, of om ervoor te zorgen dat je manieren vindt om Max Crosby één-op-één in een vrije rush op een tackle te krijgen.

Er zijn bepaalde dingen die ik kan implementeren, van de NFL tot de universiteitswedstrijd. Het belangrijkste wat voetbal is, is voetbal. Het speelveld is hetzelfde en je moet toch fundamenteel goed spelen.

OregonLive: Uw naam komt vaak voor als het gaat om coaches die succesvolle recruiters zijn. Elke coach moet goed zijn in rekruteren, maar waarom heeft dit voor jou goed gewerkt?

Heywaard: Alles wat u doet, of het nu gaat om rekrutering of het coachen van uw functie, alles draait om relaties. Als je oprecht bent in het opbouwen en onderhouden van die relaties, zullen mensen zich tot je aangetrokken voelen. Ik ben altijd iemand geweest die verantwoordelijk is. Doen wat ik moest doen en zijn waar ik moet zijn. Dat schept vertrouwen. Dat is een deel van de reden, en ook mijn succes in het verleden, om ervoor te zorgen dat ik mijn spelers niet alleen als spelers heb ontwikkeld, maar ook als mensen door les te geven, te begeleiden, te ontwikkelen en bij hen te blijven.

OregonLive: Hoe ziet een Keith Heyward-verdediging eruit?

Heywaard: We zullen fundamenteel gezond zijn omdat de schema’s zijn gebouwd op de technieken en fundamenten. Het gaat er niet om wat je doet, het gaat erom hoe je doet wat je doet. We willen agressief zijn en een aanvallende verdediging zijn met een strakke dekking. Ik hou ervan om de kwestie te forceren en ik hou van druk.

OregonLive: Zal ​​de verdediging van Oregon State ongeveer lijken op de verdediging die Trent de afgelopen jaren voerde?

Heywaard: Er zijn een aantal dingen die we gaan meenemen. Het zal een beetje van hetzelfde zijn. Maar ik wil er wat kanttekeningen bij zetten, van dingen die ik in mijn ervaring heb gezien en die goed werkten, en waarvan ik geloof dat we van onze spelers kunnen vragen om het goed te doen.

OregonLive: Wat zijn een of twee fundamentele verschillen die u mogelijk heeft?

Heywaard: Dat wil ik niet openbaar maken. We moeten een verrassingselement voor de tegenstanders behouden.

OregonLive: Is het een gemakkelijke verdediging om te leren?

Heywaard: Bij alles wat u doet in het lesgeven, of het nu gemakkelijk of ingewikkeld is, gaat het erom ervoor te zorgen dat u complementair bent. Hoe pak je dingen in, hoe organiseer je het, hoe presenteer je het. Ik denk dat het gemakkelijk is. Ik geloof dat de spelers denken dat het gemakkelijk is. Dat komt ook met de tijd, want binnen het schema zijn er een aantal dingen die hetzelfde zijn, maar die er voor de overtreding anders uit kunnen zien.

OregonLive: De meeste defensieve coördinatoren zeggen dat ze druk gaan uitoefenen op de quarterback. Wat is uw nadruk op het beïnvloeden van de quarterback?

Heywaard: Je beïnvloedt ze door hem niet alleen daar te laten staan ​​en een standbeeld in een zak te laten zijn en zich op zijn gemak te voelen en op ritme te gooien. Of je dat nu met verschillende looks doet, vermommingen simuleren met valse druk. Je moet het op verschillende manieren doen. Het is duidelijk dat je ze wilt slaan en ontslaan en dat soort dingen, maar je krijgt niet altijd de kans om dat te doen. Je moet dus een andere manier hebben om hem druk te laten voelen.

OregonLive: Jij gaat de veiligheid coachen?

Heywaard: Ik werk aan de achterkant met coach (Anthony) Perkins en we werken samen aan de secundaire kant.

OregonLive: Werkt het beter als een coördinator ook een positiegroep coacht?

Heywaard: Ik denk dat het goed is. Als coördinator wil je op de hoogte blijven van wat je van de spelers en van je coaches vraagt. Ik heb een element gezien van een coördinator die geen functie coacht. Hij vertelt iedereen wat ze moeten doen, maar begrijpt soms niet altijd de leer en hoeveel les er achter zit. Dus als je een functie coacht, controleer je jezelf een beetje: is dit te veel?

OregonLive: De verdedigingslinie van Oregon State en de externe linebackers verloren veel veteranen. Wat is jouw indruk van die groep die het voorjaar ingaat, gezien de transfers die in het programma zijn opgenomen?

Heywaard: We gaan de lente in op zoek naar betrouwbare diepte. Het is onze taak als coaches om ervoor te zorgen dat we deze jongens ontwikkelen, zodat we jongens kunnen vinden die verantwoordelijk en betrouwbaar zijn in het uitvoeren van wat we vragen.

OregonLive: De secundaire heeft ook veel veteranen verloren, maar er komt behoorlijk wat talent terug. Wat is uw standpunt over die groep?

Heywaard: Ik zie het op dezelfde manier. Er zijn daar goede spelers, net zoals er jonge, goede spelers voorin staan. Maar we moeten het gaan bewijzen. We moeten het verdienen. Iedereen heeft een schone lei en ze moeten hun posities gaan verdienen door de uitvoering van de techniek, de fundamenten en het schema.

OregonLive: Hoe waardevol denk je dat het was voor eerstejaars Melvin Jordan en Isaiah Chisom om in de Sun Bowl te starten, zodat je ze op video kon zien?

Heywaard: Waardevol, omdat ze mogen spelen en ervaring opdoen met het daadwerkelijk spelen van het spel. Maar zoals ik al eerder zei, ze krijgen een nieuwe start. Zelfs als Melvin en Chisom spelen, zijn er andere jongens die daar zullen zijn in die (inside linebacker) kamer die dezelfde kans zullen krijgen.

OregonLive: Hoeveel leun je op iemand als cornerback Jaden Robinson, die zes jaar in het programma zit?

Heywaard: Het is goed om zulke leiders te hebben. Maar tegelijkertijd zal hij zijn strepen moeten verdienen. We zullen zien of hij kapitein wordt. Maar hij is een man met een enorme ervaring waar andere spelers op kunnen leunen. Naarmate we verdergaan, zullen we kunnen zien of hij die leiderschapskwaliteiten tentoonspreidt, zodat ik een beroep op hem kan doen en wat meer op zijn bord kan leggen.

OregonLive: Ik weet niet eens of dit er nog meer toe doet, maar gebruik je een 3-4 of een 4-3, of een hybride?

Heywaard: Bij elk goed plan moet je meerdere zijn. Als je te veel in één ding leeft, word je voorspelbaar. Er zijn goede aanvallende coaches. Daar zit een element in, maar er is ook een element van gewoon goed zijn in waar je goed in bent.

OregonLive: De verdediging van Oregon State heeft de afgelopen vier of vijf jaar veel van zijn acties naar de inside linebackers geleid. Ze behoren vaak tot de Pac-12-leiders op het gebied van tackles. Zal dat zo blijven?

Heywaard: Ik zou graag willen dat dit doorgaat.

OregonLive: Ben je van plan om vanaf de zijlijn of vanuit de pers te coachen?

Heywaard: De laatste keer dat ik coördinator was, zat ik in de box. Ik denk dat zo’n beslissing afhangt van hoe wij dat als verdedigende staf willen organiseren. Daar zijn wij niet aan toegekomen.

– behandelt voetbal, basketbal en andere Beaver-gerelateerde atletiekonderwerpen in Oregon State. Bereik hem op 360-607-4824, of .

Onze journalistiek heeft uw steun nodig. Abonneer u vandaag nog op .

MEER BEVERS-DEKKING

admin/ author of the article
Loading...
Feyenoordleven Sport-news