Feyenoord Nieuws Headliner

 

Het is nog wel niet zover, het 100 jarig bestaan van Feyenoord, maar vanaf heden kunt u hier de laatste nieuwtjes omtrent dit historische feit lezen. Zodat u goed op de hoogte blijft van de ongetwijfeld grootse festiviteiten die Feyenoord gaat organiseren omtrent het 100 jarig bestaan van de club in 2008.
Slotevenement in De Kuip

Uiteraard wordt tijdens het laatste evenement van 2008 nog eenmaal teruggeblikt op de hoogtepunten uit de Feyenoord geschiedenis. Het slotevenement in De Kuip is een groots, grandioos spektakelstuk waarbij het Legioen van begin tot eind wordt betrokken.

De supporters die gewend zijn om in het stadion te kijken naar de verrichtingen op het veld krijgen nu op het veld de hoogtepunten uit de geschiedenis van de club te zien op een manier die alleen in een stadion mogelijk is.

Het wordt een spektakel vergelijkbaar met de opening en afsluiting van de Olympische Spelen. Maar dan afgestemd op de geschiedenis van Feyenoord die in een parade vol verrassingen aan de supporters voorbij trekt. Voor u als supporter een must om bij te wonen.

Honderd jaar Feyenoord in honderd minuten geeft u de gelegenheid om diverse hoogtepunten nog één keer live te beleven, erbij te zijn, of voor het eerst mee te maken.

Gebeurtenissen die u kent van verhalen, van foto's en beelden die nu live aan u voorbij trekken. Het feest eindigt met een gigantisch vuurwerk voor heel Rotterdam...

Eén van de hoogtepunten van het Jubileumjaar

Het hart van het jubileum is natuurlijk 19 juli 2008,  precies honderd jaar na de officiële oprichtingsdatum van de club.

Op zaterdag 19 juli 2008 zullen diverse festiviteiten in en rond Stadion Feijenoord plaatsvinden: van een heus verjaardagsfeest in het stadion, tot de onthulling van een eregalerij en de uitreiking van een groot aantal jubileumspeldjes aan mensen die in de afgelopen honderd jaar van onderscheidend belang zijn geweest voor de club.

Uiteraard wordt op deze dag ook de selectie voor het seizoen 2008-2009 gepresenteerd.

De spelers die daartoe behoren, hebben de eer om gedurende het seizoen 2008-2009 te spelen met het gouden logo op het Feyenoord-shirt.

Coen Moulijn: ‘Op weg naar een mijlpaal’
Beste Feyenoord-supporter,
We staan met Feyenoord voor een belangrijk moment. Over iets meer dan een jaar bestaat de club honderd jaar. Een unieke gebeurtenis, waar uitgebreid bij stil wordt gestaan. Dat de club deze mijlpaal op zo’n grootschalige wijze kan vieren, heeft alles te maken met uw steun en de enorme aanhang waar u deel van uitmaakt. Zonder zoveel trouwe supporters zou het jubileum nooit zo gevierd kunnen worden als nu het geval zal zijn. U kunt niet zonder uw club, maar tegelijkertijd kan uw club niet zonder u.

In de rijke historie heeft Feyenoord drie Europa Cup-finales gewonnen. Voor het Jubileumtoernooi in de zomer van 2008 zijn de tegenstanders uit deze drie finales uitgenodigd: Celtic, Tottenham Hotspur en Borussia Dortmund. Dit zal zeker een sportief hoogtepunt worden tijdens het jubileumjaar dat voor de deur staat. Om u een duidelijk beeld te geven van wat u allemaal kunt verwachten, ontvangt u deze speciale jubileumbrochure. Hierin kunt u overzichtelijk zien op welke manieren u Feyenoord tijdens de twee aankomende jubileumseizoenen kunt blijven volgen. U als supporter krijgt daarin een prominente plaats.

Als oud-Feyenoorder en supporter hoop ik van harte dat van deze jubileumperiode een Feyenoord- waardige periode wordt gemaakt. De clubhistorie heeft geleerd dat dit gepaard gaat met prijzen. Ik kan dat uit eigen ervaring beamen en hoop dat het verleden zal herleven. Uw steun is daarbij van het grootste belang.
Dit mag u niet missen!
Hopelijk tot volgend seizoen in De Kuip.

Coen Moulijn
Voorinschrijving voor het Feyenoord Jubileum boek!

Bestel nu en ontvang vanaf 19 juli 2008 het ultieme Feyenoord Jubileumboek!

Beschrijving van de complete geschiedenis van de club. In bijna 500 pagina’s wordt u door gerenommeerde auteurs meegenomen op een unieke reis. Een leesboek, een kijkboek en een naslagwerk in één. En must voor elke Feyenoord-supporter die geïnteresseerd is in het verleden, het heden en de toekomst van de mooiste club van Nederland.

Waarom bestellen:
- Exclusief te bestellen via www.feyenoord.nl, of via de speciale Jubileumboek bestelcoupon. Niet voor 1 mei 2008 besteld? Dan pas eind 2008 verkrijgbaar.
- De eerste 2008 bestellers ontvangen een waardebon voor de nieuwste DVD van Feyenoord t.w.v. € 14,95
- Bestel nu en maak kans op een persoonlijke overhandiging van uw boek door een echt Feyenoord-clubicoon op de jubileumdag! 

Feyenoord biedt u als supporter de mogelijkheid een speciale uitgave van dit boek te bestellen. Deze uitgave is inclusief persoonlijke kalligrafie op een exclusief voorblad en een speciale beschermkaft voor een bedrag van € 75,00 exclusief verzend-/administratiekosten à € 6,50.

Het reguliere Jubileumboek kost € 55,00 exclusief verzend-/administratiekosten à € 6,50.

Bestel hier!

DOWNLOAD HIER DE COMPLETE JUBILEUMBROCHURE 

Website 100 jaar Feyenoord
Jubileumsite 'Feyenoord 100 jaar' in de lucht

Nog minder dan een jaar scheidt Feyenoord van het honderdjarig bestaan. Ter ere van deze unieke gebeurtenis is de club al volop bezig met de organisatie van het jaar dat gekenmerkt zal worden door feestelijkheden en activiteiten. Om op de hoogte te blijven van alles wat het jubileum aangaat, heeft Feyenoord een site in de lucht gebracht die speciaal in het teken staat van het honderdjarig bestaan.

Kom alvast in de stemming en bezoek www.feyenoord100.nl.

Gouden logo gepresenteerd; in 2008 jubileumtoernooi

Tijdens de nieuwjaarsspeech werd alvast vooruitgeblikt op het jubileumjaar. Het gouden logo werd daarbij gepresenteerd. Commercieel directeur Chris Woerts en financieel directeur Onno Jacobs riepen Jan Giezen en Jason Hartmann op naar voren te komen. Jan, die een dag na de nieuwjaarsspeech negentig jaar wordt, en Jason –zes jaar- kregen de eer het logo van 100-jaar Feyenoord te onthullen.

Jacobs vertelde daarna dat de voorbereidingen voor het jubileum in volle gang zijn en gaf alvast enkele hoogtepunten prijs. Zo worden er in het jubileumjaar vier Feyenoord-shows georganiseerd voor supporters in Ahoy, komt er in de zomer een jubileumtoernooi waar Borussia Dortmund, Celtic en Tottenham Hotspur voor worden uitgenodigd en volgt er in december 2008 een groot afsluitend feest voor de supporters. In het voorjaar worden alle activiteiten bekend gemaakt.

Tournooi 100-jarig bestaan
Programma 100-jarig bestaan, Celtic, Spurs en Borussia naar De Kuip

1970

1974

2002

Feyenoord viert volgend jaar het 100-jarig bestaan onder meer met een groot toernooi in de Kuip waarvoor Borussia Dortmund, Tottenham Hotspur en Celtic Glasgow uitgenodigd worden.
Dat deelnemersveld is niet toevallig gekozen. Het zijn de drie clubs waartegen Feyenoord zijn Europa Cup-finales speelde: tegen Celtic in 1970, Tottenham Hotspur in 1974 en versus Dortmund in de UEFA Cup-eindstrijd van 2002.

Het toernooi moet in de zomermaanden van 2008 plaatshebben, zo maakte de directie gisteren bekend op de nieuwjaarsreceptie.

Daar werd ook het speciale logo voor het jubileumjaar getoond. Het is een terugkeer naar het roemruchte verleden. Toen werden en hoofdletter ‘F’ en de woorden Feyenoord Rotterdam ook in goud geschreven. In het huidige logo zijn deze wit.

Feyenoord zal het jaar 2008 beginnen met vier shows voor supporters in Ahoy. De afsluiting is in december met een groots evenement in de Kuip. Op 19 juli, de dag waarop de club precies een eeuw oud is, verschijnt een jubileumboek.

Feyenoord heeft verder het contract met hoofdsponsor Fortis met twee jaar verlengd. De nieuwe overeenkomst loopt tot en met het seizoen 2008-’09, met daarin een optie voor nog drie jaren.

Dat maakten de bank en de Rotterdamse club gisteren bekend. Hoeveel miljoenen Fortis per jaar betaalt voor het nieuwe contract, is niet openbaar gemaakt.

Fortis is sinds 2004 hoofdsponsor van Feyenoord. Daardoor stond de naam van dochterorganisatie Stad Rotterdam Verzekeringen op de shirts van de Rotterdamse club.

Volgens een woordvoerder van Fortis is de naamsbekendheid van het internationale concern de afgelopen jaren enorm toegenomen door de commerciële samenwerking met Feyenoord.
Sjaal 100 jaar Feyenoord
Te koop prachtige Feyenoord sjaals

Deze prachtige sjaal voor het 100-jarig bestaan van Feyenoord in 2008 zijn nu reeds te koop.
U kunt voorafgaand aan de thuiswedstrijden op Varkenoord deze sjaals kopen.

Prijs 15 euro

Of mail naar

Gouden logo keert terug in 2008
Gedeelte uit het verslag van het Supporters platform

Feyenoord 100 jaar
De rij werd vanavond gesloten door Paul Berndsen, voorzitter van een adviesgroep die zich samen met vertegenwoordigers uit de jubileumcommissie van Feyenoord buigt over de viering van het eeuwfeest in 2008. Hoewel Paul niet al te diep op de activiteiten kon ingaan – Feyenoord heeft er logischerwijs voor gekozen om het programma op een door haar te bepalen moment bekend te maken – maakte hij kort melding van de verschillende activiteiten die reeds op het programma staan. Maar belangrijkste opmerking was toch wel dat Feyenoord er alles aan doet om de viering van het 100-jarig bestaan vooral het feest van de supporters te laten worden. Nog voordat de adviesgroep op de hoogte was gebracht van de plannen en ideeën had Feyenoord hiervoor al zo veel zaken ontwikkeld dat het uitgerekend de supporters vanuit de adviesgroep waren die Feyenoord hadden geadviseerd om wat zaken te laten vervallen, teneinde een overkill te voorkomen.
Voor de supporters die al jaren pleiten voor de terugkeer van het oorspronkelijke Feyenoord-logo was er nog goed – en eigenlijk al oud – nieuws. Na 2008 zal het logo op alle Feyenoord-uitingen terugkeren. Natuurlijk zal er ook een jubileumlogo ontwikkeld worden. Chris Woerts zegde toe dat hij bij een volgende bijeenkomst van het Feyenoord Supportersplatform  de voorstellen hiertoe zal laten zien.

Contactpersoon 100 jarig bestaan Paul Berndsen

100 jaar Feyenoordshirts
HELP FEYENOORD IN DE ZOEKTOCHT NAAR SHIRTS!
Feyenoord is nog slechts twee jaar verwijderd van een uniek moment. In 2008 viert de club haar eeuwfeest. In de afgelopen eeuw heeft Feyenoord vele verschillende wedstrijdshirts gedragen. Een groot aantal van deze shirts is in het bezit van de club, maar de verzameling is helaas niet compleet. Daarom roept de club alle supporters op te helpen in de zoektocht naar alle shirts die sinds de oprichting gedragen zijn!

Hoe?
Heb je als supporter een shirt dat wij nog niet hebben óf denk je er één te hebben, schroom dan niet een foto hiervan in te sturen. Fotografeer de voor- en achterzijde en mail de foto’s naar . Vermeld in deze mail tevens je naam, adresgegevens en telefoonnummer, en indien mogelijk het seizoen waarin dit shirt gedragen werd. Wanneer we jouw shirt kunnen gebruiken, zal je worden uitgenodigd voor een professionele fotosessie, en maak je bovendien kans op een unieke, door de selectie gesigneerde, bal! 


Lever een actief aandeel aan het eeuwfeest, stuur een foto in en help de club bij het verzamelen van alle shirts. Overigens is Feyenoord na inzending vrij om de foto’s te gebruiken. Diegene die de foto’s ingezonden heeft, kan hier geen rechten aan ontlenen. Eventuele rechten worden geacht te zijn overgedragen aan Feyenoord.